Beuran, adus pe sus la DNA dupa ce i-a fost perchezitionata casa. „Marele” doctor ar fi luat spaga

news

Medicul Mircea Beuran, fost sef al Sectiei de chirurgie de la Spitalul de Urgenta Floreasca, a fost ridicat joi de anchetatori si dus la sediul DNA, el fiind vizat intr-un dosar de luare de mita, fapte care ar fi avut loc in anul 2018. Procurorii au perchezitionat si casa lui Beuran.

Beuran a fost adus la DNA, dupa ce anchetatorii au facut perchezitii in locuinta sa, dar si la Spitalul de Urgenta Floreasca.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, savarsite pe parcursul anului 2018. In cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare la doua adrese situate in municipiul Bucuresti, dintre care una la sediul unei institutii publice”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat la Realitatea PLUS ca a fost contactat de o persoana care i-ar fi dat mita lui Mircea Beuran: „O persoana care i-ar fi dat mita lui Beuran m-a contactat. Este vorba despre 10.000 de euro. Informatiile pe care le detineam acum cateva luni cu privire la posibile fapte de coruptie cu privire la Beuran ar putea fi confirmate in aceste zile. Sunt implicate si alte persoane din sistemul medical, nu numai el. As lasa ca procurorii sa comunice numai ce pot in aceasta faza a anchetei penale.

Nu e un caz particular, chiar ieri imi scria un domn despre practicile unor dumnezei medicali. Azi am primit informatii de la un domn care reprezenta o firma de medicamente si care-mi explica cum a dat mita in doua transe unor doctori care erau sefi de sectie si care foloseau foamea de bani a unor firme din industria farmaceutica pentru a-si rotunji veniturile. Eu ii trimit la procurori sa-si faca datoria civica. E trist ca oamenii au mai multa incredere in mine uneori decat in institutii ale statului”.

Mircea Beuran a fost seful Sectiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca, el fiind demis in luna ianuarie, dupa ce o femeie a decedat in urma unor arsuri suferite pe masa de operatie.

Mai mult despre:

Comentarii: