Bezna mintii: serviciile de securitate rusesti sustin ca ar fi gasit „icoane incarcate cu explozibil” livrate din Ucraina prin Romania, catre Rusia

externe

icoane, explozibil, rusia, ucraina, romania, FSB

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Federatiei Ruse sustine ca a impiedicat un nou posibil atentat terorist, descoperind o mare cantitate de explozibil provenita de pe teritoriul Ucrainei in Rusia. Acest lucru a fost raportat de Centrul de relatii publice (PSC) al FSB al Federatiei Ruse, care sustine ca explozibilul ar fi fost introdus in mai multe icoane ortodoxe.

Potrivit FSB, citat de cotidianul Rossiskaia Gazeta, incarcatura a urmat o ruta sinuoasa, de pe teritoriul Ucrainei spre Romania, apoi spre Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia si apoi spre Federatia Rusa.

Potrivit serviciului de informatii, agentii inamici ar fi ascuns in icoane un explozibil plastic deosebit de puternic, numit hexogen. Potrivit sefului departamentului centrului de expertiza criminalistica (ECC) al Ministerului rus de Interne pentru regiunea Pskov, Dmitri Belotserkovski, masa explozibilului confiscat ar fi fost suficienta pentru a arunca in aer o cladire rezidentiala cu cinci etaje

Un barbat retinut pentru contrabanda le-a spus anchetatorilor ca icoanele cu explozibil trebuiau sa fie livrate la un depozit din Moscova, de aici hexogenul urmand sa fie folosit pentru a comite acte teroriste pe teritoriul rusesc.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: