Biden a cazut pe o scena in timpul unei ceremonii militare. Presedintele american s-a impiedicat de un sac de nisip

externe

Joe Biden, retragere, cursa prezidentiala, stare de sanatate

Presedintele american, Joe Biden, in varsta de 80 de ani, s-a impiedicat si a cazut, joi, in timpul unei ceremonii militare, la Academia Fortelor Aeriene din Colorado, potrivit Sky News.

Biden s-a ridicat cu ajutorul unui militar aflat alaturi si al garzilor sale de corp. El a aratat cu degetul spre un sac negru de care s-a impiedicat, folosit pentru a asigura stabilitatea unui aparat pe scena.

Directorul de comunicatii al Casei Albe, Ben LaBolt, a spus ca Biden este bine. „Pe scena era un sac de nisip in timp ce dadea mana”, a spus el pe Twitter.

Biden, care a petrecut o mare parte a ceremoniei, care a durat cateva ore, strangand mana absolventilor, a parut sa se impiedice de ceva si a cazut in genunchi in timp ce inmana ultima diploma.

In discursul sau adresat celor peste 900 de cadeti, comandantul sef a avertizat absolventii ca vor intra in serviciu intr-o lume din ce in ce mai instabila, invocand provocarile din Rusia si China.

Deja, in cercurile republicane, videoclipul este vehiculat si folosit pentru a sustine naratiunea ca pierde controlul, sau a pierdut controlul asupra facultatilor sale.

Cel mai recent examen fizic al democratului, in februarie, a stabilit ca acesta este sanatos. Dar, potrivit sondajelor, majoritatea americanilor cred ca este prea batran pentru a candida pentru un al doilea mandat.

Pentru candidatii Partidului Republican este o cale de atac clara si eficienta.

Exista si mai multe videoclipuri cu el, aparent pierzandu-si sirul gandurilor in discursuri.

In calitate de presedinte, el este supus unor controale medicale regulate. Nu exista dovezi care sa sugereze ca este inapt fizic sau psihic. Toata viata s-a luptat pentru a controla o balbaiala, despre care sustinatorii spun ca explica discursul mai putin fluent.

Pentru unii, este un politician iscusit, cu zeci de ani de experienta. Pentru altii, pur si simplu este prea batran pentru aceasta functie.

Luna trecuta, presedintele american a fost vazut impiedicandu-se pe o treapta de la Altarul Itsukushima din Japonia, in timpul vizitei sale la summitul G7.

In iunie 2022, o imagine a presedintelui cazand in timpul unei plimbari cu bicicleta a facut furori. Si atunci, Joe Biden s-a ridicat si nu a suferit nicio vatamare vizibila.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: