externe

Biden anunta inca 800 de milioane de dolari pentru Ucraina si noi sanctiuni pentru rusi: „Anuntam un flux continuu de arme pentru curajosii luptatori”

Presedintele american Joe Biden anunta inca 800 de milioane de dolari ajutor militar pentru a spori si mai mult capacitatea Ucrainei de a lupta in Est, in regiunea Donbas, cu arme de artilerie grea, obuziere, munitie si mai multe drone tactice.

”Nicio nava care a navigat sub pavilion rusesc sau care este detinuta sau operata de interese ruse nu va avea voie sa intre in porturile Statelor Unite”, a mai afirmat Biden. De asemenea, saptamana viitoare liderul SUA va trimite Congresului o solicitare suplimentara de buget pentru a mentine fluxul de ajutor militar catre Ucraina, potrivit News.ro.

”Anunt un alt pachet in valoare 800 de milioane de dolari pentru a spori si mai mult capacitatea Ucrainei de a lupta in est, in regiunea Donbas, cu arme de artilerie grea, obuziere, munitie si mai multe drone tactice. E un alt tip de teren, necesita arme pentru a avea eficienta maxima”, a afirmat Biden.

”Am trimis arme cu o viteza record Ucrainei (…) 15 milioane de gloante si obuze, 10 sisteme antitanc pentru fiecare tanc rusesc trimis in lupta”, a mai precizat Biden.

”Transmitem la timp informatii Ucrainei pentru a se apara. De asemenea, SUA intermediaza transferul de arme trimise de alti parteneri (…) Slovacia a trimis sisteme antiaeriene de tip S300. Nu putem spune public tot ce fac partenerii”, a spus el.

”Anuntam un flux continuu de arme, aproape am epuizat capacitatea de a scoate arme din stocurile nationale”, a subliniat liderul SUA.

”Pentru a sustine Ucraina pe toata durata acestei lupte, saptamana viitoare va trebui sa trimit Congresului o cerere suplimentara de buget pentru a mentine continuu fluxul de arme si munitii pentru curajosii luptatori ucraineni si sa continuam sa oferim asistenta economica poporul ucrainean”, a mai spus Biden.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

4 ore ago

Julian Assange castiga dreptul de a face recurs impotriva extradarii

Julian Assange a castigat o victorie importanta in lupta sa juridica impotriva incercarilor SUA de…

4 ore ago

Moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi ar putea declansa cursa curse pentru succesiunea lui Khamenei

Moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi intr-un accident de elicopter bulverseaza planurile celor din linia dura…

4 ore ago

Inca o mazilire la Moscova, Putin l-a dat afara si pe ministrul adjunct al Apararii. Acesta este cel mai apropiat colaborator al fostului ministru, Serghei Soigu

Presedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul adjunct al Apararii, Iuri Sadovenko. Acesta a…

3 ore ago