externe

Biden, la Varsovia: „Ucraina nu va fi niciodata o victorie pentru Rusia, niciodata” – Video

Presedintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat marti, la Varsovia, ca SUA vor ramane „alaturi de Ucraina astazi, maine si pentru totdeauna”. „Ucraina nu va fi niciodata o victorie pentru Rusia”, a subliniat Biden.

”Pot raporta ca Kievul ramane puternic. Da, am apara suveranitatea si am facut asta… da, am apara democratia si am facut asta”, a spus liderul american in fata a mii de persoane stranse in fata Castelului Regal din capitala poloneza.

„Autocratii nu inteleg decat un singur cuvant: nu!”, a spus Biden. „Nu, nu-mi veti lua tara. Nu, nu-mi veti lua libertatea. Nu, nu-mi veti lua viitorul. Voi repeta in aceasta seara ceea ce am spus anul trecut in acelasi loc. Un dictator hotarat sa reconstruiasca un imperiu nu va putea niciodata sa fure dragostea poporului pentru libertati. Brutalitatea nu va macina niciodata vointa celor liberi. Ucraina nu va fi niciodata o victorie pentru Rusia, niciodata.”

El l-a condamnat apoi pe presedintele rus Vladimir Putin pentru invadarea Ucrainei.

„Acest razboi nu este niciodata o necesitate. Este o tragedie. Presedintele Putin a ales acest razboi. Fiecare zi in care razboiul continua este alegerea lui. El ar putea pune capat razboiului cu un cuvant. Este simplu. Daca Rusia ar inceta sa invadeze Ucraina, ar pune capat razboiului. Daca Ucraina ar inceta sa se mai apere impotriva Rusiei, ar fi sfarsitul Ucrainei. De aceea, impreuna, ne asiguram ca Ucraina se poate apara singura”, a declarat Biden.

Joe Biden a subliniat ca Rusia comite atrocitati impotriva poporului ucrainean si a dat asigurari ca Occidentul nu comploteaza sa atace Rusia.

Pe de alta parte, liderul de la Casa Alba a anuntat ca Statele Unite vor gazdui in 2024 un summit al NATO. ”Vom apara fiecare centimetru din teritoriul NATO. NATO este solida ca o stanca”, a afirmat el.

„Suntem la un punct de cotitura. Deciziile din urmatorii 5 ani vor creiona pentru decenii lumea in care traim. Alegerea dintre haos si stabilitate, intre a construi si a distruge, intre democratie si democratie, intre oportunitati si limitari. Libertate! Nu e cuvant mai dulce, aspiratie mai mare decat libertatea!”, a subliniat Biden.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Lovitura de start si la campionatul european de fotbal rezervat persoanelor fara adapost

Echipele formate din persoane defavorizate din opt natiuni au inceput sa concureze luni in turneul…

4 ore ago

Un album inregistrat de trupa Wu-Tang Clan, intr-un singur exemplar, expus la Muzeul de Arta Veche si Noua din Tasmania. Melodiile pot fi lansate abia in anul 2103

In interiorul unei cutii din argint sculptata manual, expusa intr-un muzeu australian se afla cel…

4 ore ago

Ana Birchall va candida la Presedintia Romaniei. Ea a avut pozitii dure fata de Gabriela Firea si Florin Iordache dupa ce a fost exclusa din PSD

Ana Birchall, fost ministru PSD al Justitiei, isi va depune candidatura la Presedintia Romaniei, au…

8 ore ago

Cel putin 10 morti si zeci de disparuti in urma a doua naufragii in Mediterana

Cel putin 10 persoane au murit si alte zeci sunt date disparute dupa doua naufragii…

4 ore ago