Bihor: Aflat in arest la domiciliu, un adolescent de 14 ani a plecat sa mai dea o spargere

news

La numai 14 ani, un adolescent din comuna bihoreana Holod, are in palmares cinci procese pentru noua spargeri de locuinte si este anchetat intr-un nou caz. Baiatul a fost arestat preventiv de judecatorii din Beius, dupa s-a descoperit ca, in acesta vara, ar fi plecat din arestul la domiciliu ca sa mai dea o spargere, potrivit Bihoreanul.

Conform Parchetului de pe langa Judecatoria Beius, adolescentul a comis furtul in august. Aflat in arest la domiciliu, el a plecat de acasa, a intrat intr-o alta casa din Holod, de unde a furat mai multe lucruri si apoi s-a intors.

Adolescentul nu este la prima isprava. In ultimii doi ani, el a fost trimis in judecata in cinci randuri, pentru 9 spargeri de locuinte.

Intr-una dintre cauze, Judecatoria Beius a si pronuntat verdictul, dispunand sa fie asistat, zilnic, pentru o perioada de 4 luni, asistarea zilnica fiind cea mai severa masura neprivativa de libertate prevazuta de Codul penal pentru infractorii minori. Ea consta in obligatia acestuia de a respecta un program concret, strict, stabilit de serviciul de probatiune.

Anul trecut, baiatul a comis un val de furturi in comuna natala, cu o paguba de aproape 20.000 euro. El alegea casele consatenilor plecati la munca in strainatate, de unde fura bunuri de valoare, precum televizoare, telefoane, o motocicleta cross, parfumuri, articole vestimentare si de incaltaminte si bani.

Dupa spargeri, baiatul poza cu teancurile de bani in mana, imbracat in hainele victimelor, si cheltuia totul pe chefuri cu prietenii si pe haine. Din prejudiciul total, politistii au reusit sa recupereze putin mai mult de jumatate.

Spargerile i-au alertat pe localnici, care au cerut ajutorul primarului comunei si sefului postului de politie din zona, insa acesta din urma a dat initial din umeri, sustinand ca nu-l poate opri pe hot pentru ca e minor.

Ulterior, insa, in noiembrie 2022, adolescentul a fost retinut pentru 24 ore, iar apoi arestat preventiv, masura care a fost mentinuta pana in martie 2023, cand a fost plasat in arest la domiciliu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: