externe

Bilant in crestere dupa cutremurul din Java. 268 de morti, majoritatea elevi

Numarul mortilor in urma cutremurului care a lovit luni insula Java a crescut la 268, majoritatea fiind elevi, informeaza BBC.

Aprizal Mulyadi, in varsta de 14 ani, era la scoala cand a avut loc cutremurul, si a ramas blocat dupa ce „camera s-a prabusit si picioarele mi-au fost ingropate sub daramaturi”.El a spus ca a fost tras in siguranta de prietenul sau Zulfikar, care mai tarziu a murit dupa ce el a ramas prins sub daramaturi.

Potrivit autoritatilor, peste 1.000 de persoane au fost ranite, iar 151 de persoane sunt inca disparute. De asemenea 22.000 de case au fost avariate si peste 58.000 de oameni si-au parasit casele.

In urma cutremurului au avut loc mai multe alunecari de teren care au ingropat sate intregi din apropierea orasului Cianjur.

Cutremurul, care a lovit la o adancime mica de 10 km (sase mile), a fost urmat de zeci de replici care au provocat mai multe daune, deoarece casele prost construite s-au prabusit.

In satul Cibereum, o familie incerca inca sa recupereze cadavrul fiului cel mare, in varsta de 28 de ani care fusese strivit cand celelalte niveluri ale casei au cazut peste el.

Salvatorii s-au chinuit sa dea resturile la o parte.

„Trebuie sa sapam prin podeaua de beton de la etajul doi care a zdrobit victima. Dar am vazut cadavrul”, a declarat un oficial militar.

Presedintele Joko Widodo a venit, marti, in zona. El a declarat ca prioritatea este scoaterea victimelor care sunt inca prinse sub daramaturi.

Sute de politisti si salvatori iau parte la acest efort urias.

Tara a mai trecut prin cutremure devastatoare, cel mai recent, in 2018, a ucis peste 2.000 de oameni pe insula Sulawesi.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

A fost impuscat premierul Slovaciei. Au fost cel putin trei focuri de arma

Premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova dupa o sedinta de guvern, el  a…

21 de minute ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

4 minute ago

Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele…

40 de minute ago

Falsitatea „reformelor” lui Ciolacu, evidentiata de Comisia Europeana: „Deficitul guvernamental se va inrautati semnificativ”

Comisia Europeana avertizeaza ca deficitul guvernamental va urca la 6,9% din PIB in 2024 si…

30 de minute ago

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

5 ore ago