Bilantul la un an de guvernare – Romania va construi un terminal pentru gazele natural lichefiate pe care le va importa din zona caspica

money

Pe fondul cautarii de solutii pentru a reduce sau chiar elimina dependenta de gaze rusesti, operatorul de gaz Romgaz intentioneaza sa construiasca impreuna cu compania azera SOCAR un terminal pentru gaz natural lichefiat (GNL).

In acest fel gazele din zona Caspica vor putea fi aduse in Romania pentru acoperirea nevoilor de consum ale tarii noastre, dar si a altor parteneri europeni cu care suntem interconectati.

“Guvernul a creat cadrul pentru un terminal de lichefiere a gazelor naturale si un terminal de regazeificare, precum si alte instalatii si facilitati necesare transportului de gaze din zona caspica in Romania, prin Memorandumul intre compania azera SOCAR si Romgaz”, se arata in Bilantul la un an de guvernare a Guvernului Ciuca, prezentat vineri, 25 noiembrie.

“Prin acest memorandum de intelegere, partile semnatare isi formalizeaza intentia de a explora oportunitatea dezvoltarii in comuna unui proiect de gaze lichefiate la Marea Neagra. Sepreconizeaza ca acest proiect va consta dintr-o uzina de lichefiere a GNL, o instalatie de regazeificare, precum si toate celelalte instalatii si facilitate necesare transportului gazelor din regiunea Caspica in Romania”, se preciza intr-un comunicat al Bursei Romane de Valori la data semnarii memorandumului, 19 octombrie a.c.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: