Bilantul mortilor a CRESCUT. Medicii se asteapta la complicatii majore in continuare

news

O tanara a decedat duminica dimineata, iar zece dintre cei 27 de pacienti internati la Spitalul Arsi in urma incendiului din Clubul Colectiv din Capitala sunt in stare critica, patru urmand sa fie operati, au anuntat medicii, duminica. Bilantul celor care au murit a ajuns in acest moment la 29.

„In urma cu o ora a decedat unul dintre pacienti. Mai sunt pacienti in stare critica, dar sunt la sala de operatie, la pansamente. Sunt internati in total in spital 23 de pacienti”, a afirmat medicul.

Spitalul Universitar are 24 de pacienti raniti in incendiul de la clubul Colectiv, dintre care noua sunt in stare critica, a anuntat duminica medicul Dragos Davitoiu.

„24 pacienti sunt internati. 14 sunt in stare buna, sunt internati in chirurgie plastica, pentru evolutia lor nu ne asteptam la complicatii majore. Medicii curanti vor stabili saptamana aceasta cand si cum se vor externa. 10 sunt internati in Terapie Intensiva, un pacient cu evolutie favorabila pana la momentul de fata, detubat, este mentinut in continuare in Terapie Intensiva pentru ca exista inca posibilitatea aparitiei unor complicatii, 9 pacienti, aceeasi, in stare critica, dar stabila. Nu s-a schimbat nimic in evolutia lor peste noapte, asta nu inseamna ca este neaparat o veste buna. Ne putem astepta la aparitia unor complicatii severe. Saptamana aceasta incepe o faza chirurgicala in tratamentul lor, in care se va incerca acoperirea arsurilor in cat mai mare proportie dupa care vor aparea sau nu ne putem astepta la tot felul de complicatii si evolutii nefavorabile”, a afirmat medicul.

El a spus ca unitatea medicala nu are nevoie in acest moment de materiale, insa este nevoie sa se doneze sange.

„Ieri vorbeam de 35 de pacienti in continuare in stare critica, din cei 146 de internati. Dar numarul pacinetilor in stare critica si foarte grava se apropie de 80 – 90”, a mai spus ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, prezent la Spitalul de Urgenta Floreasca, precizand ca un singur pacient din Spitalul de Arsi nu a fost inca identificat.

Numarul persoanelor care si-au pierdut viata in urma incendiului de vineri seara din clubul Colectiv a ajuns la 29. Alte peste 140 de persoane sunt spitalizate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: