Bilantul pe care Dancila l-a ignorat cu desavarsire. USR arata arata ca 59 de persoane au murit din cauza rujeolei

politica

USR sustine ca bilantul prezentat de premierul Viorica Dancila in domeniul sanatatii reprezinta niste „cifre glorioase de pe foaie”, astfel ca „realitatea PSD e paralela cu realitatea”. USR spune ca bilantul adevarat al guvernarii PSD arata ca 59 de persoane au murit din cauza rujeolei, construirea a trei spitale regionale este in intarziere, iar 2.000 de medicamente esentiale au fost retrase de pe piata.

„Viorica Dancila, zisa si prim-ministru, a citit niste cifre glorioase de pe foaie. Un bilant profesionist in domeniul Sanatatii ar trebui sa plece de la niste indicatori relevanti despre starea de sanatate sau macar de la problemele semnalate de beneficiarii sistemului, pacientii! Realitatea PSD e paralela cu realitatea!”, a scris USR pe contul de Facebook.

Potrivit USR, adevaratul bilant al PSD arata ca 59 de persoane au murit din cauza rujeolei, constructia a trei spitale regionale este in intarziere, iar 2.000 de medicamente esentiale au fost retrase de pe piata.

Premierul Viorica Dancila si-a prezentat luni, la Palatul Victoria, bilantul celor sase luni de guvernare, enumerand, pe fiecare domeniu, principalele obiective indeplinite sau cele care vor fi, la un moment dat, atinse. La capitolul sanatate, Dancila a spus ca guvernarea PSD este singura care a realizat cresteri de salarii atat de mari pentru medici, oprindu-se astfel exodul medicilor tineri.

„Cu certitudine cea mai importanta masura a fost majorarea consistenta a salariilor medicilor. Cresterile sunt mult peste suta la suta. Aceasta guvernare este cu certitudine singura care a realizat cresteri atat de mari pentru cei care ne asigura sanatatea si ne salveaza viata. Daca adaugam si celelalte sporuri si garzi, puem spune ca veniturile medicilor din Romania incep sa fie comparabile cu cele din Uniunea Europeana. Astfel, s-a oprit in buna parte exodul medicilor tineri si avem din ce in ce mai multe semnale de intoarcere in tara a celor plecati”, a declarat Viorica Dancila luni, la Palatul Victoria.

Premierul a enumerat achizitiile facute pentru dotarea spitalelor, precum 16 computere tomograf, 24 de aparate de rezonanta magnetica, opt unitati de screening pentru cancerul de col uterin, 21 de sisteme de stocare a imaginilor medicale si 51 de echipamente pentru terapie intensiva, precizand ca acestea urmeaza sa fie instalate.

De asemenea, cinci proiecte in domeniul sanatatii sunt aprobate pentru a fi implementate prin parteneriat public-privat, respectiv proiect legat de spitalele CFR, construirea spitalelor regionale Timisoara si Braila-Galati, Complexul Carol Davila, care cuprinde si Spitalul Republican si construirea si operarea unei banci nationale de sange.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: