Categories: news

Bilantul RAZBOIULUI de la frontiera ungara: 300 de raniti, 29 de arestari – Imagini de COSMAR

Ungaria a anuntat ca a arestat 29 de migranti in timpul ciocnirilor de la frontiera sa din sud cu Serbia, inclusiv unul pe care l-a descris drept „terorist identificat”, informeaza Reuters.

Gyorgy Bakondi, consilier de securitate al premierului Viktor Orban, a declarat ca 20 de ofiteri de politie au fost raniti in violente, in timp ce migrantii aruncau cu pietre si bucati de beton in politistii care foloseau tunuri cu apa si gaze lacrimogene.

„Politia a capturat de asemenea un terorist identificat”, a mai anuntat Bakondi la televiziunea de stat M1, fara a da mai multe detalii, noteaza Reuters, citata de Agerpres.

Cel putin doua persoane au fost grav ranite, iar alte 200-300 au primit ingrijiri medicale dupa ce au inhalat gaze lacrimogene sau au suferit taieturi, echimoze si arsuri.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a declarat socat de comportamentul politiei ungare, calificandu-l drept inacceptabil.

Autoritatile ungare au insistat insa ca au actionat in legitima aparare, afirmand ca imigrantii erau violenti si periculosi.

Dupa confruntarile cu politia, scene haotice au izbucnit cand grupuri private au livrat ajutoare cu camioanele. Oamenii s-au batut pe mancare, apa si haine.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a cerut autoritatilor sarbe sa ia masuri urgente pentru a opri imigrantii agresivi care incearca sa patrunda cu forta in Ungaria.

Serbia a anuntat ca va trimite mai multi politisti la frontiera, pentru a separa imigrantii de politia ungara. Dar premierul sarb, Aleksandar Vucici, aflat in vizita in SUA, a condamnat „tratamentul brutal” aplicat imigrantilor de politia ungara. „Nu vom permite nimanui sa ne umileasca si sa lanseze gaze lacrimogene pe teritoriul Serbiei”, a precizat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

28 de minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

13 ore ago