Bill Gates anunta cand va fi gata vaccinul si cu ce s-ar trata in cazul infectarii cu Covid-19. Primul interviu de la izbucnirea pandemiei

news

Miliardarul Bill Gates a oferit, vineri, un prim interviu amplu de la izbucnirea pandemiei de coronavirus in care a anuntat cand va fi gata vaccinul. Gates este in centrul a numeroase teorii ale conspiratiei si fake news, multe alimentate de Rusia si China, care sustin ca vrea sa implanteze cipuri prin intermediul vaccinului.

Intr-un interviu pentru The Wired, Bill Gates a afirmat ca vaccinul ca fi distribuit, in tarile bogate, la sfarsitul anului 2021. In celelalte tari, vaccinul va ajunge un an mai tarziu, la sfarsitul anului 2022.

“Inovatiile in ceea ce priveste diagnosticarea, metodele de tratament si vaccinurile sunt de-a dreptul impresionante. Acest lucru ma face sa cred ca, pentru tarile bogate, ar trebui sa punem capat acestei situatii pana la sfarsitul anului 2021, iar pentru restul lumii pana la finele lui 2022”, a declarat Gates.

Gates a recomandat apoi tutoror sa nu lase garda jos, deoarece in toamna, cand va fi mai frig si vom sta mai mult in spatii inchise, ne-am putea confrunta cu o noua explozie a cazurilor.

Intrebat cu ce medicament s-ar trata daca s-ar infecta cu coronavirus, Gates a indicat catre Remdesivir.

„Din pacate, testarile cu Remdesivir au fost atat de haotice in SUA incat efectul dovedit al medicamentului a fost redus. Efectual potential este mult mai mare decat atat. Este o nebunie cum a fost distribuit in SUA. De asemenea, dexamethasona este un medicament destul de ieftin care poate fi folosit in stadiul avansat al bolii”, a mai spus Gates.

Gates a dat detalii si despre ce fel de masca de protectie poarta, intrebat fiind daca are parte de una speciala.

„Folosesc o masca normala, destul de urata. O schimb in fiecare zi. Poate ca ar trebui sa imi iau o masca de designer sau ceva creativ, dat folosesc masca chirurgicala obisnuita”, a detaliat Gates.

Mai mult despre: ,

Comentarii: