Binomul PSD-Antena 3 nu-l poate demite pe Augustin Lazar pentru ca legea a fost schimbata in interesul lui Voiculescu de premierul Tariceanu

news

Germina Nagat, membru in Colegiu CNSAS, a declarat pentru Europa Libera ca o reverificare a lui Augustin Lazar nu va duce la nimic din simplul motiv ca nu exista incadrare juridica. Legea a fost schimbata sub guvernarea Tariceanu in 2006, in contextul in care Dan Voiculescu fusese declarat colaborator al Securitatii, si prevede doar ”doua categorii, colaboratori ai Securitatii si lucratori ai securitatii, pentru aceasta din urma fiind insa necesar sa ai grad”.

”Strict din punct de vedere al legii, nu exista categorie, pentru ca acea categorie a persoanelor care in exercitarea atributiilor de serviciu au incalcat drepturile omului, nu mai exista, a fost scoasa din lege”, a declarat Gemina Nagat.

Reverificarea procurorului general, Augustin Lazar, a fost decisa joi de Colegiul Consiliului. Nagat sustine ca Augustin Lazar a primit de necolaborare cu Securitatea in 27 februarie anul acesta, iar verificarea care s-a facut a fost una la sange.

”Am procesat la directia investigatii toata dosarele din problema justitiei si nu am gasit nimic, nu are dosar de retea ( adica de colaborator al Securitatii n.r.), nu a fost gasit cu note informative. Nu poate fi pusa sub semnul intrebarii acuratetea acelei verificari, a informatiilor si nici a procedurilor de verificare, s-au respectat toate prevederile la emiterea acelei adeverinte. Nu exista date in arhive date cu privire la calitatea de colaborator sau lucrator al Securitatii, in sensul legii”, spune Germina Nagat.

Antena 3 si PSD au declansat o noua campanie isterica impotriva lui Augustin Lazar sustinand ca acesta a fost „tortionar” pentru ca a facut parte din comisia care a analizat cazul disidentului anticomunist Iulius Filip.

Mai mult despre: ,

Comentarii: