Birchall, atacata din puscarie de Radu Mazare, raspunde ironic: „Sunt sigura ca puscaria nu-i ofera nici pe departe conditiile cu care a fost obisnuit”

news

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, ironizeaza eforturile lui Radu Mazare de a o defaima, in incercarea de a-si spori sansele de a scapa de puscarie.

„Apropos de recentul atac la adresa mea, legat de extradarea lui Radu Mazare, am citit in presa un titlu care suna cam asa: ‘Radu Mazare incearca pe toate caile sa scape de puscarie’. Ce sa spun, ca om, eu pot sa inteleg aceste incercari ale dumnealui, sunt sigura ca puscaria nu-i ofera nici pe departe conditiile cu care a fost obisnuit. Ca om de justitie insa, eu am o datorie de care am tinut seama in permanenta: aplicarea si domnia legii, respectul fata de lege!

De aceea ma simt datoare sa reamintesc ca, in ce priveste extradarea lui Radu Mazare, atat eu cat si Ministerul Justitiei din Romania ne-am indeplinit obligatia legala in conformitate cu atributiile conferite de Legea 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala. Cadrul legal international aplicabil este urmatorul: – Conventia Natiunilor Unite impotriva Criminalitatii Transnationale Organizate, semnata la Palermo in anul 2000, ratificata prin Legea nr. 565/2002; – Conventia Natiunilor Unite impotriva Coruptiei, semnata la Merrida in anul 2003, ratificata prin Legea nr. 365/2004. Cadrul legal intern este reprezentat de Titlul II din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborata cu dispozitiile Codului de procedura penala al Romaniei. Dispozitiile legale si timpii procedurali in solutionarea cererii de extradare au fost cei guvernati de legislatia statului solicitat, respectiv, in aceasta cauza de Republica Madagascar.

Ca sa mai punem putina sare pe aridele, dar atat de necesarele consideratii juridice de mai sus, probabil ca ‘salvamarului Mazare’, celebru in Romania pentru aparitiile sale pitoresti pe scena, costumat in diverse personaje, nu i-au placut foarte tare ‘carele alegorice’ cu care a fost adus la Bucuresti de pe taramurile malgase… :))”, a scris Birchall pe Facebook.

In urma cu doua zile, Birchall anuntase sa este atacata, mai nou, si de Radu Mazare.

„Aflu ca se continua atacul si campaniile de defaimare si denigrare la adresa mea, fiind acuzata mai nou ca ‘printr-un exces de zel l-am adus, intr-un timp record pe Radu Mazare, un nume sonor, sa execute pedeapsa in Romania’!

Cu alte cuvinte, faptul ca mi-am indeplinit cu responsabilitate si profesionalism obligatiile de ministru al justitiei si l-am adus in tara, intr-un timp scurt, este adevarat (de vineri dupa amiaza pana luni dimineata), pe fugarul Radu Mazare sa-si execute pedeapsa este de condamnat si trebuie sa o punem la zid pe Birchall. Asa e, poate era mai bine sa-l mai fi lasat la plaja, sa-si exercite talentele de salvamar. Pe langa decredibilizarea mea, acest nou atac are si o alta miza, una importanta pentru dl Mazare…”, a scris Birchall.

Mai mult despre: ,

Comentarii: