Birchall nu se lasa, vrea sa o vada pe Firea la puscarie. Le cere postacilor platiti de Firea cu bani publici sa nu isi riste libertatea pentru primarul Capitalei si sa o denunte

politica

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, ii indeamna pe angajatii din Primaria Capitalei care au fost pusi de Gabriela Firea sa ii atace pagina de Facebook sa se denunte autoritatilor pentru a nu suferi consecinte penale grave. „Ii rog sa vina fie catre mine personal, fie catre organele juridice abilitate si sa denunte aceste practici, sa condamne astfel folosirea banului public in interesul personal”, indeamna Birchall.

„Aseara, in emisiunea Legile Puterii de la Realitatea Plus moderata de Madalina Dobrovolschi, am discutat putin si despre tacerea suspecta a doamnei Firea intr-o problema de interes public. Scriu aici putin mai detaliat pentru ca este inadmisibil ce se intampla. Poate totusi doamna Firea ia o pauza din campania de imagine permanenta pe care a avut-o din prima zi de mandata si clarifica aceste aspecte care tin de interesul public al bucurestenilor!

Asa cum am spus, eu am descoperit ca in spatele mesajelor in care sunt atacata se afla conturi false care duc la Primaria Capitalei. Cine nu stie, aceste actiuni si complicitati sunt infractiuni prevazute de Codul Penal si de Procedura Penala. Am solicitat autoritatilor legale competente sa se sesizeze din oficiu, tot in regim de urgenta, dat fiind ca vorbim aici de folosirea banului public in alte scopuri decat cele prevazute de lege.

Fac un apel la constiinta oamenilor care lucreaza la Primaria Capitalei, unii dintre ei sunt convinsa ca sunt oameni de mare bun-simt. Cei care stiu despre asemenea practici sa vina si sa spuna cinstit, sa nu se teama de amenintarile infractorilor pentru ca legea ii va proteja. Din contra, cei care vor continua sa lucreze ‘din umbra’ – asa cred ei – pentru cei care incalca legea, vor intra in aceeasi categorie cu ei, pentru ca legea ii considera complici sau chiar faptuitori – iar de-a lungul vremii sunt sufieciente exemple prezentate public de exemple de oameni care initial au fost bine intentionati dar, pusi de sefii lor sa incalce legea, au sfarsit prin a fi considerati EI mai vinovati decat acei sefi. Sefii au scapat, iar ei au fost lasati sa plateasca si pentru greselile lor, si pentru greselile si faptele penale ale sefilor lor.

Deci inca o data spun: fac un apel la cei care stiu despre aceste fapte savarsite in Primaria Capitalei, fapte care intra sub incidenta legilor penale, sa nu isi riste libertatea pentru niste himere, pentru niste promisiuni care – istoria ne-a aratat cu prisosinta – nu se vor implini niciodata. Ii rog sa vina fie catre mine personal, fie catre organele juridice abilitate si sa denunte aceste practici, sa condamne astfel folosirea banului public in interesul personal”, a scris Birchall pe Facebook.

Ana Birchall a anuntat zilele trecute ca Firea incearca sa o denigreze, folosindu-se de ”diversi postaci cu conturi false”, care ii invadeaza pagina oficiala de Facebook.

”Am observat ca, de la o vreme, pagina mea oficiala de Facebook a fost invadata de diversi postaci cu conturi false care aveau „misiunea speciala” sa ma denigreze si sa deturneze atentia de la informatiile importante pentru opinia publica. Am avut curiozitatea sa vad si eu cine sunt acesti troli. Si… surprize, surprize! Inteleg ca acesti postaci cu conturi false duc direct la Primaria Capitalei! Soc si groaza! Parca nu-mi venea sa cred… am verificat si rasverificat. Rezultatul – acelasi, fara putinta de tagada!”, a scris Ana Birchall.

Fostul ministru ii solicita public Gabrielei Firea sa confirme si sa explice in regim de urgenta ”deoarece cheltuirea banilor publici este o informatie de interes public” daca in fisa postului acestor angajati ai Primariei Capitalei este ca in timpul serviciului sa desfasoare activitati cu iz politic in beneficiul ei.

”Va invederez faptul ca aceste actiuni si complicitati sunt infractiuni prevazute de Codul Penal si de Procedura Penala si tocmai de aceea este imperios necesar ca Dvs .personal sa clarificati cat mai repede aceste aspecte. De asemenea, solicit autoritatilor legale competente sa se sesizeze din oficiu, tot in regim de urgenta, dat fiind ca vorbim aici de folosirea banului public in alte scopuri decat cele prevazute de lege”, adauga Birchall pe pagina ei oficiala.

Mai mult despre: ,


Comentarii: