Biserica CATOLICA din Germania: Ajunge cu REFUGIATII!

externe

Biserica Catolica germana cere reducerea numarului de refugiati care sosesc in Germania, apreciind ca tarile nu-i pot „primi pe toti nevoiasii lumii”, potrivit unui interviu difuzat sambata de presa germana si citat de AFP.

„Si in calitate de biserica, noi spunem ca este nevoie sa se reduca numarul de refugiati”, a declarat presedintele Conferintei episcopale germane, cardinalul Reinhard Marx, intr-un interviu acordat cotidianului regional Passauer Neue Presse. „Germania nu-i poate primi pe toti nevoiasii lumii”, a apreciat cardinalul Marx, care a adaugat ca acest subiect nu poate fi tratat doar din prisma filantropiei, ci si a ratiunii.

Cardinalul Marx s-a declarat totodata ingrijorat de cresterea xenofobiei in Germania, intr-un moment in care partidul populist german Alternative fur Deutschland (AfD) profita de criza refugiatilor pentru a impune un discurs de dreapta radical, de neconceput pana acum pe scena politica germana.

„Din nefericire, a existat intotdeauna in Germania un oarecare potential al extremismului de dreapta si totodata al rasismului. Aceasta ideologie s-a consolidat in mod vadit”, a spus Marx.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: