Biserica Greco Catolica l-a dat afara pe pastorul PSD-ist Chris Terhes: „Ne delimitam de orice afirmatie cu caracter politic”

politica

Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea anunta ca parintele Chris Terhes sa fie „eliberat” de exercitiul functiilor sacerdotale dupa ce a acceptat sa candideze in numele PSD pentru Parlamentul European.

Comunicatul episcopiei:

In urma liberei alegeri a parintelui Cristian Terhes de a se implica in politica, Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea face urmatoarele precizari:

Conform Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii „nu vor lua parte activa in partidele politice”, drept urmare, Episcopia a decis ca parintele Cristian Terhes sa fie eliberat de exercitiul functiilor sacerdotale.

Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea se delimiteaza de orice afirmatie cu caracter politic atat ale parintelui Cristian, cat si a oricui altcuiva.

Optiunea politica a parintelui nu reprezinta pozitia oficiala a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestarii libertatii personale a parintelui.

Fidela Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toti oamenii, Biserica Greco-Catolica din Romania promoveaza in mod permanent pacea, dialogul si buna intelegere intre oameni de credinte si opinii diferite.

Biroul de Presa al EGCO

Mai mult despre:

Comentarii: