Biserica Monstrului Zburator din Spaghete poate oficia CASATORII. In ce cred adeptii

life

Bisericii Monstrului Zburator din Spaghete i s-a permis sa oficieze casatorii intre adeptii sai neo-zeelandezi.

Cererea, depusa in noiembrie la oficul de stare civila, a fost aprobata, fiind publicata in monitorul oficial din Noua Zeelanda. Aflandu-se in concordanta cu legile Noii Zeelande, nu a existat nici un motiv pentru respingerea cererii, a declarat seful oficiului de stare civila Jeff Montgomery.

„In analiza problemei am luat in considerare obiectele de cult ale Bisericii Monstrului Zburator din Spaghete, am verificat materialele prezente online referitoare la aceasta organizatie si am luat in calcul alte organizatii ce au deja dreptul de desemna preoti ce pot oficia casatorii. Nu judecam validitatea acestor credinte sau convingeri”, a declarat Montgomery, citat de Russia Today. Acesta a reprezentat „unul din cazurile mai neobisnuite” pe care a trebuit sa le analizeze, a adaugat Montgomery.

Liderul ramurii din Noua Zeelanda al bisericii, care a preferat sa ramana anonim, considera ca acesta este doar un prim pas. Urmatorul va fi acela de a gasi preoti care sa oficieze ceremonii. „Suntem o biserica de buna credinta si adeptilor nostri le place sa se casatoreasca, unii dintre ei chiar de mai multe ori”, a declarat aceasta intr-un interviu.

Dintr-o nunta tipic Pastafariana fac parte o mireasa si un mire ce poarta strecuratori pe cap, elemente ce sunt deja parte a traditiei. Sunt acceptate totusi si costume de pirati, piratii fiind cei care au creat Monstrul Zburator din Spaghete.

z13358036Q,Wyznawca-Latajacego-Potwora-Spaghetti

Pastafarienii se dedica „intru cresterea nivelului fericirii, maximizand bunastarea tuturor fiintelor dotate cu constiinta”, a concluzionat Top Ramen-ul bisericii.

Biserica Monstrului Zburator din Spaghete a declarat ca exista de sute de ani sub forma unei organizatii secrete, insa a intrat in lumina reflectoarelor doar in 2005. Se spune ca primii Pastafarieni ar fi fost pirati, oameni buni si decenti, din motive necunoscute fiind portretizati de crestini ca fiind proscrisi. Pastafarienii din ziua de azi sunt cunoscuti ca purtand strecuratori drept palarii si urmand o dieta bogata in carbohidrati. In ceea ce prieveste viata de dupa moarte, adeptii bisericii cred ca raiul e dotat cu un Vulcan de Bere si o Fabrica de Stipteuze.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: