Biserica vrea BANI de la fiecare roman pentru Trinitas TV. Ce suma va strange

news

Potrivit unui ordin emis de Episcopia Slatinei si Romanatilor, fiecare preot trebuie sa cotizeze lunar cate 0,07 lei de familie din parohie catre televiziunea BOR, Trinitas. Cel mai probabil , preotii vor cere acesti bani de la enoriasi.

Informatia a fost dezvaluita de Catalin Striblea pe blogul sau.

„Ordinul a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2015 si, din cate imi dau seama, darea asta noua vine pe langa altele mai vechi. Asa ca probabil o sa-i vedeti mai des pe preoti cu cate un obicei nou pe la usa. Si e valabil pentru toata tara.

Acum, stiu ca suma vi se pare mica,dar fiecare picatura conteaza. Pentru ca un preot dintr-un sat cu 500 de familii are de dat la mai-marii sai cam 35 de lei si tot asa. Nu stiu cata incantare a starnit ordinul de a ajuns si la mine, expeditorul trimitandu-mi-l prin posta. Mi-a facut si un calcul cu un numar de 8 milioane de familii in Romania. Daca, prin absurd, Biserica ar fi atat de eficienta sa stranga banii de la toata lumea, iar preotii atat de doritori sa plateasca, am ajunge in urmatoarea situatie: intr-o luna Trinitas ar strange cam 560 de mii de lei. Asta ne duce intr-un an la 1 milion si jumatate de euro. Destul sa operezi o televiziune marimea Trinitas. Cele de stiri au costuri de la 2-300 de mii pana la 1,5 -2 milioane”, a scris Striblea.

taxa

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: