Blasfemie. Analfabetii Dancila si Daea, la catedra, tin lectii studentilor din Timisoara. Dancila a vorbit despre „importanta educatiei”

politica

Viorica Dancila si Petre Daea s-au aflat, vineri, la catedra in data studentilor de la Facultatea de Stiinte Agricole din Timisoara. Dancila chiar a sustinut un discurs in fata studentilor.

Dancila spune ca le-a vorbit studentilor despre „importanta educatiei” dupa ce cu numai cateva ore mai devreme sustinuse ca romanii care vorbesc limbi stranie „tin mai putin la propria tara”.

In fata studentilor, Dancila si-a facut campanie electorala desi a pretins ca a venti ca sa „asculte problemele” lor.

Iata ce a spus Dancila in fata studentilor din Timisoara:

Vreau sa va impartasesc cateva ganduri. Am intrat in sala cu emotii, pentru ca de mult nu am mai intrat intr-un amfiteatru, de mult nu am luat legatura cu studentii. Timpul nu mi-a permis, programul Guvernului a fost foarte incarcat.

Am intrat in sala si prima constatare este ca sunteti foarte frumosi. Sper si sunt convinsa, de altfel, ca sunteti la fel de determinati sa reusiti, sa ridicati orice bariera si sa ajungeti acolo unde v-ati propus. Cred ca primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa aveti incredere in voi, pentru ca daca voi nu aveti incredere in voi, nu le puteti cere altora sa creada in voi, in puterea voastra de a face pasi importanti in directia dorita.

Sunt primul premier femeie al Romaniei. Sa stiti ca la inceput nici mie nu mi-au dat multi sanse: „O femeie premier? Nu va rezista nici trei luni, dar sa stiti ca am avut de fiecare data incredere in mine si, pentru ca vad foarte multe fete in sala, am stiut de fiecare data ca nu pot sa dezamagesc fetele si femeile din Romania, pentru ca un esec al guvernarii mele poate ca ar fi avut implicatii pentru toate fetele si femeile care vor sa reuseasca in cariera, in politica, care si-au propus o anumita tinta si vor sa ajunga acolo. De aceea, dincolo de toate obstacolele, de toate jignirile care au fost mai multe si pentru ca sunt femeie, dincolo de toate barierele pe care le-am avut, am stiut ca atunci cand vrei sa lupti si sa reusesti, poti sa faci acest lucru.

Poate va intrebati de ce am venit la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Bine, nu am un motiv atat de bine intemeiat ca domnul ministru Daea, dar am fost noua ani europarlamentar, am fost vicepresedintele Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala din Parlamentul European, am legatura cu acest domeniu pe care il consider vital, un domeniu extraordinar de important pentru tara noastra, avand in vedere potentialul pe care-l are Romania. Am fost in foarte multe tari si m-am intalnit cu foarte multi oameni care lucreaza in ferme din Franta, din Belgia. Am avut bucuria sa intalnesc ingineri agronomi romani si am vazut cat de respectati sunt si cata importanta se acorda scolii romanesti. Sunt convinsa ca si voi sunteti curtati inca de pe acum, din bancile facultatii, pentru ca, intr-adevar, scoala romaneasca este recunoscuta nu numai la nivel intern, ci si international. Sunt convinsa ca sunteti apreciati pentru efortul pe care-l depuneti, pentru modul in care abordati lucrurile, pentru modul in care va prezentati atat in cadrul facultatii, dar, am certitudinea, si atunci cand veti termina facultatea.

Am venit aici pentru ca vreau sa ascult problemele voastre. De multe ori noi avem impresia ca stim totul, ca putem lua masuri, dar poate ca masurile noastre nu sunt cele pe care vi le doriti voi, poate ca aspiratiile voastre sunt altele si noi, din dorinta de a rezolva cat mai multe lucruri, de multe ori uitam sau spunem ca nu avem timp sa avem un dialog cu voi si sa vedem ce va doriti de fapt, ce vreti voi de la Guvernul Romaniei, ce credeti voi ca este bine si ca nu este bine, ce credeti ca functioneaza si ce credeti ca nu functioneaza asa cum va doriti. Iata ca deja am venit si am ascultat doua probleme: una legata de bursele de merit – da, este incorect, pentru a lua o bursa de merit faci performanta, iar performanta trebuie rasplatita la propria ei valoare si nu este corect ca atunci cand obtii rezultate atat de bune sa fii intr-un fel sanctionat pentru acest lucru prin cumulare sau luarea in calcul cu cealalta bursa. Am inteles ca trebuie sa remediem acest lucru. A doua problema este legata de caminul studentesc. Prin CNI – avem aici, in Timisoara, si vicepremierul, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice – o sa il rog pe domnul presedinte sa avem un dialog chiar in aceasta dupa-amiaza, astfel incat sa urgentam aceasta investitie importanta pentru studentii de aici.

Asa cum am zis, nu vreau sa tin un discurs, as vrea sa va ascult pe voi si as vrea sa vedeti in noi nu premierul Romaniei, nu ministrii din cabinet, ci partenerii nostri pe un drum pe care vi-l doriti cat mai bun pentru voi, pentru viitorul vostru, pentru aspiratiile voastre. Acest parteneriat nu trebuie sa fie numai la nivel declarativ, trebuie dublat de masurile pe care le luam in urma discutiilor din aceasta zi sau din perioada urmatoare.

Va multumesc pentru prezenta, va multumesc ca ati ales astazi sa avem acest dialog si astept cu nerabdare intrebarile voastre.

Suma alocata pentru caminul de 184 de locuri este de aproape 20 de milioane de lei, 19976000 lei, astfel incat sa putem sa aducem acest camin aici, la Timisoara, si sper ca aceasta abordare sa fie una constructiva, pentru ca nu vreau sa discut despre politica. Politica este una, ceea ce faci pentru oameni este important si ceea ce ramane si modul in care te raportezi la ceea ce vor cei care cred in tine.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: