externe

Blinken pune punctul pe i: „Putin a esuat deja in obiectivul sau strategic, care a fost sa puna capat suveranitatii si independentei Ucrainei, sa o stearga de pe harta si sa o subjuge Rusiei”

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat -duminica – ca presedintele rus Vladimir Putin a esuat in ceea ce priveste obiectivul sau strategic in Ucraina, in pofida progreselor recente ale armatei ruse in Donbas, estul tarii, potrivit EFE, citata de Agerpres.

„Sa nu confundam tactica cu strategia. Putin a esuat deja in obiectivul sau strategic, care a fost sa puna capat suveranitatii si independentei Ucrainei, sa o stearga de pe harta si sa o subjuge Rusiei”, a declarat secretarul de stat intr-un interviu pentru CNN.

Aici, Putin a esuat deja, pentru ca o Ucraina suverana si independenta va exista mai mult decat Putin, iar NATO a devenit mai puternica.

Seful diplomatiei americane a recunoscut, insa, ca din punct de vedere tactic, fortele ucrainene se retrag in fata avansului Rusiei in estul tarii, dar a reiterat ca „cu adevarat important” este esecul strategiei lui Putin.

Militiile autoproclamatei Republici populare Lugansk au anuntat sambata ca, impreuna cu trupele ruse, au intrat in Lisiceansk, ultimul bastion al rezistentei ucrainene in aceasta regiune din estul Ucrainei, unde deja au loc lupte in interiorul orasului.

„Militia populara si fortele aliate ale Federatiei Ruse au intrat in orasul Lisiceansk. Luptele se dau deja in zona urbana”, a declarat pentru TASS Andrei Marociko, locotenent-colonel in cadrul militiei din Lugansk.

Lisiceansk este situat in nord-vestul regiunii Lugansk, separat doar de raul Severodonet de orasul sau geaman Severodonetk, scena unor lupte aprige in ultimele saptamani si de unde trupele ucrainene s-au retras vineri.

Caderea Severodonetkului si eventuala capturare a Lisiceanskului vor permite Kremlinului sa pretinda ca a ocupat intreaga regiune Lugansk si, astfel, si-a indeplinit o parte din obiectivul declarat de a „elibera” intregul Donbas, din componenta caruia face parte si regiunea Donetk vecina, noteaza EFE.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mercenarii Wagner, reclama in marile orase din Rusia: „Veniti sa luptati in Ucraina alaturi de legende vii”. Ofera 4.000 euro pe luna

Compania militara privata Wagner a inceput sa isi faca reclama in marile orase din Rusia,…

4 ore ago

Cu cat i-au platit rusii pe tradatorii din Ucraina: 300 de dolari pentru fiecare informatie. 1.600 de colaborationisti au fost arestati

De la inceputul razboiului din Ucraina, ofiterii au descoperit aproximativ 100 de grupuri de sabotaj…

42 de minute ago

Succes al Egiptului, Jihadul Islamic confirma incheierea unui armistitiu cu Israelul. Tel Aviv ar urma sa elibereze doi detinuti

Gruparea radicala Jihadul islamic palestinian a confirmat duminica incheierea unui armistitiu cu Israelul cu medierea…

53 de minute ago

Actiunile partizanilor din Ucraina: au aruncat in aer calea ferata din Zaporojie pentru a bloca aprovizionarea trupelor Rusiei

Partizanii ucraineni din Zaporojie, regiunea ucraineana ocupata de Rusia, au aruncat in aer o linie…

6 ore ago