externe

Blinken spune ca va insista pe langa Netanyahu cu privire la masurile de ajutor din Gaza

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat, marti, ca va discuta cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu masurile pe care Israelul trebuie sa le ia in continuare pentru a creste fluxul de ajutor in Gaza, potrivit Reuters.

Blinken a vorbit cu reporterii la un depozit al Jordan Hashemite Charity Organization unde sunt adunate ajutoare de la organizatiile caritabile din SUA. El a spus ca, desi au existat unele imbunatatiri in situatia ajutorului umanitar in enclava dens populata, trebuie facut mult mai mult pentru a asigura ca asistenta ajunge la oameni intr-o maniera sustinuta.

„Acum pot sa merg in Israel si sa discut cu guvernul israelian lucrurile care mai trebuie facute pentru a ma asigura ca oamenii au ceea ce au nevoie. Si voi face asta maine direct cu premierul Netanyahu si alti membri ai guvernului israelian”, a spus Blinken.

Discutia lui Blinken cu Netanyahu in privinta ajutorului umanitar va avea loc la aproximativ o luna dupa ce presedintele american Joe Biden i-a transmis un avertisment dur lui Netanyahu, spunand ca politica Washingtonului s-ar putea schimba daca Israelul nu va lua masuri pentru a rezolva problema daunelor civile, catastrofa umanitara si siguranta lucratorilor umanitari.

O criza umanitara in spirala a determinat apeluri din partea partenerilor occidentali si arabi ai Israelului de a face mai mult pentru a facilita intrarea ajutoarelor in enclava, unde majoritatea oamenilor sunt fara adapost, multi se confrunta cu foamete si unde infrastructura civila este devastata si bolile se raspandesc.

Blinken se afla intr-un nou turneu in Orientul Mijlociu, al saptelea de cand regiunea a intrat in conflict pe 7 octombrie.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Filmarea – Straniul conflict dintre deputatii Vilceanu si Roman. Vilceanu pare ca l-a muscat de nas pe Roman

Imagini surprinse in timpul bataii dintre deputatii Dan Vilceanu si Florin Roman arata ca Vilceanu…

54 de minute ago

Satule de turisti, autoritatile japoneze au instalat o bariera din plasa pentru a bloca panorama Muntelui Fuji

Dupa mai multe amanari si tergiversari, o bariera mare de plasa a fost in cele…

2 ore ago

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

4 ore ago

La doar o zi dupa ce Nicusor Dan le-a promis bucurestenilor o noua sala polivalenta, Gabriela Firea anunta ca vrea sa construiasca o sala „multifunctionala” de 20.000 de locuri

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, propune in programul sau electoral, la capitolul "Cultura",…

3 ore ago

Germania: Zece persoane ranite de fulger, la Dresda. Doua au fost resuscitate dupa ce au intrat in stop cardiac

Zece persoane au fost ranite, unele in stare grava, in urma unui fulger care a…

2 ore ago