Blinken va vizita Grecia pentru a discuta despre sprijinul acesteia pentru Ucraina

externe

blinken

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va discuta despre sprijinul acordat de Atena Ucrainei in timpul vizitei sale in Grecia, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, relateaza Evropeiska Pravda.

„Grecia este un aliat important al NATO, iar el asteapta cu nerabdare vizita pentru a discuta despre sprijinul Greciei pentru Ucraina, care dureaza de mult timp, de fapt de la inceputul conflictului, precum si despre garantarea securitatii maritime regionale”, a declarat acesta.

De asemenea, potrivit lui Miller, Blinken va discuta cu guvernul elen si alte chestiuni care vor fi anuntate ulterior.

Intrebat daca Departamentul de Stat se asteapta la rezultate concrete in urma calatoriei in Grecia in ceea ce priveste sprijinul pentru Ucraina, el a raspuns ca va spune mai multe dupa ce intalnirile vor avea loc.

Inaintea vizitei au aparut informatii potrivit carora SUA negociaza cu Grecia pentru a vinde un total de 75.000 de obuze de artilerie ale fortelor armate grecesti, ca parte a eforturilor de refacere a munitiei ucrainene.

De asemenea, potrivit presei, Germania a apelat la Grecia cu propunerea de a preda Ucrainei 100 de Leopard 1A5 grecesti aflate in prezent in serviciu, iar in schimb sa primeasca vehicule blindate modernizate.

Anterior, presa a relatat ca guvernul elen a decis sa anuleze contractul cu Federatia Rusa pentru intretinerea sistemelor de rachete antiaeriene Tor-M1 si Osa-AKM, care se afla in serviciul armatei tarii. S-a presupus ca acestea ar putea fi predate Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: