BLOCAJ total. SUA refuza sa-l primeasca pe premierul Rusiei la Washington

externe

SUA au respins propunerea facuta de Rusia de a trimite o delegatie oficiala condusa de premierul Dmitri Medvedev la Washington si o delegatie americana la Moscova pentru discutii mai aprofundate vizand cooperarea in Siria, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, vorbind in Duma de Stat, camera inferioara a parlamentului rus, relateaza Interfax si Reuters.

‘Chiar astazi am primit un raspuns oficial. Ni s-a raspuns ca nu pot trimite o delegatie oficiala la Moscova si nici nu pot sa primeasca o delegatie rusa la Washington’, a remarcat Lavrov, indicand ca, in urma cu o zi, presedintele Vladimir Putin amintise de aceasta initiativa rusa de a trimite la Washington o delegatie la nivel inalt, condusa de premierul Dmitri Medvedev, care sa aiba in componenta sa experti militari, reprezentanti ai serviciilor secrete si diplomatiei ruse.

‘Noi am facut aceasta propunere la sfarsitul lunii septembrie’, cand presedintele rus Vladimir Putin a luat cuvantul in deschiderea reuniunii Adunarii Generale a ONU la New York’, a indicat Serghei Lavrov, citat de Agerpres.

In mesajul partii americane se mentiona ca singurul lucru de care SUA sunt interesate este de a conveni asupra masurilor destinate sa permita evitarea incidentelor in Siria.

Militari americani si rusi vor avea o noua runda de convorbiri miercuri asupra sigurantei in spatiul aerian al Siriei pentru a evita o ciocnire accidentala in timpul raidurilor aeriene pe care cele doua tari nu si le coordoneaza in Siria, dupa cum a relatat anterior AFP.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: