Blocaj UDMR. Sefa Senatului anunta ca NU va avea loc o sesiune extraordinara pe tema desfiintarii Sectiei Speciale

politica

Presedintele Senatului, Anca Dragu, afirma ca nu se asteapta acum la o sesiune extraordinara pe tema desfiintarii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, mentionand ca discutiile in coalitie vor fi reluate pe acest subiect in luna septembrie.

„Stiti bine ca am continuat discutiile pentru desfiintarea Sectiei speciale si ca exista opinii diferite intre partidele de coalitie. Continuam dialogul. Sincer, nu ma astept la o sesiune extraordinara acum, pentru desfiintarea SIIJ, dar in septembrie vom relua discutiile”, a declarat, miercuri, Dragu, la Palatul Parlamentului.

Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat, miercuri, nemultumit ca unele reforme nu au fost realizate de coalitia de guvernare, aratand ca aceasta functioneaza, dar nu perfect.

„Haideti sa ne amintim cum a aparut aceasta coalitie si cum s-au pozitionat unii fata de altii cei care sunt acum impreuna. Am avut, nu demult, la sfarsitul anului trecut, campanie electorala, si aproape s-au duelat in public. Va dati seama ca o astfel de coalitie are nevoie de timp pana se rodeaza, pana cand mecanismele functioneaza foarte bine. Si avand in vedere de unde am pornit, pot sa spun, da, coalitia functioneaza, dar nu functioneaza perfect. Mai sunt multe lucruri care nu functioneaza. Bunaoara, SIIJ nu a fost desfiintata, chit ca toata lumea s-a laudat ca asa va face, dar ministrul Justitiei nu a gasit inca calea potrivita, legile justitiei – nici nu exista un proiect acceptat in coalitie si sunt eu nemultumit de aceste lucruri si sunt si alte si alte reforme care au fost promise si deocamdata auzim ca se intalnesc si se discuta. Mai este mult de lucru, dar aceasta formula eu sunt convins ca poate sa functioneze”, a spus Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: