Blocati intr-un univers paralel. PSD o tine una si buna: „Dan Nica va fi comisar european”

politica

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, considera ca Dan Nica va trece evaluarea din Parlamentul European si va deveni comisar pentru Transporturi, precizand ca varianta vehiculata in spatiul public potrivit careia si aceasta nominalizare, dupa cea a Rovanei Plumb, ar fi fost respinsa reprezinta „o incercare de dezinformare”.

„Asteptam si noi sa vedem pozitia presedintelui Comisiei Europene. Vazusem aseara o incercare de dezinformare cum ca propunerea noastra, domnul Dan Nica, ar fi fost respins. Nu exista un asemenea lucru. Eu cred ca domnul Dan Nica va trece de momentul acesta si va fi comisar european”, a declarat Fifor, miercuri, la Senat, citat de Agerpres.

Intrebat despre varianta potrivit careia Dan Nica ar fost deja respins inca de la sfarsitul lunii august cand a fost intervievat intr-o prima faza, Mihai Fifor a raspuns: „A fost o exprimare in limba engleza. Nici poveste de asa ceva. Noi am trimis doua propuneri. Dan Nica nu a fost evaluat. Evaluata a fost Rovana Plumb. Ce s-a intamplat cu Plumb este un lucru pe care noi l-am comentat, l-am condamnat, pentru ca nu ni se pare in regula ca Rovana Plumb sa fie victima unor jocuri politice in Parlamentul European, nu ni se pare in regula ca pentru Romania sa fie folosit dublul standard in evaluare. In opinia noastra, Rovana Plumb merita cu prisosinta sa fie comisar european. (…) Revenind la Dan Nica, el va fi comisar european”.

Fifor a respins posibilitatea ca Romania sa piarda portofoliul de comisar european pentru Transporturi.

„Nu vad de ce am pierde portofoliul de la Transporturi. Avem nominalizarea, asteptam”, a adaugat Fifor.

Mai mult despre: ,

Comentarii: