Blocurile din Craiova, dezinfectate cu o solutie destinata grajdurilor si cotetelor. Olguta Vasilescu, sustinatoare apriga a operatiunii

politica

Senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea, presedintele PNL Craiova, solicita anchete in toate institutiile implicate in „scandalul” privind dezinfectia blocurilor din Craiova cu o substanta de uz veterinar. Presedintele PSD Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a sustinut puternic campania de dezinfectie cu aceasta substanta.

„Avand in vedere recentul scandal aparut in spatiul public privind utilizarea de catre Primaria Craiova, prin operatorul Salubritate Craiova, a unui dezinfectant destinat grajdurilor sau cotetelor (dupa evacuarea animalelor) pentru igienizarea scarilor de bloc in timp ce oamenii se aflau in incinte, PNL Craiova solicita public anchete disciplinare ierarhice in toate institutiile implicate in acest scandal, pentru a se explica modul in care a putut sa se produca o astfel de eroare umana, la limita unei catastrofe. Trebuie stabiliti urgent vinovatii si propuse masuri clare, inclusiv masuri de raspundere legala daca acestea se impun”, afirma presedintele PNL Craiova intr-un comunicat de presa.

El sustine ca astfel de atitudini din partea autoritatilor locale pun in pericol vietile locuitorilor din Craiova.

„Recunoscand personajele implicate, tinand cont de afinitatile politice asumate public de catre acestea, constatam ca fac parte din aceeasi familie politica (PSD); asadar, consideram ca avem de-a face cu o ‘reglare de conturi’ intre grupuri de interese potrivnice din interiorul PSD, aceste neintelegeri fiind de natura sa puna in pericol vietile craiovenilor. Condamnam atitudinea pasiva a primarului Mihail Genoiu care, prin aceasta tacere suspecta, ne arata fie ca este vinovat, fie incearca sa paseze raspunderea in spatele altor actori implicati, uitand ca este in totalitate responsabil de activitatea regiilor subordonate, mai ales a celor care actioneaza pe baza de comanda si decont ca prestatori de servicii pentru Primaria Craiova. Ne aflam in vremuri cu o incarcatura emotionala deosebita in care orice gest nesabuit poate duce la producerea unei catastrofe! Daca aceasta intreaga presiune este gestionata de oameni incompetenti si slabi, se poate ajunge foarte repede la o situatie tragica”, mai spune Mario Ovidiu Oprea, citat de Agerpres.

Aproape 500 de scari de bloc din Craiova au fost dezinfectate, saptamana trecuta, de SC Salubritate SRL cu Aldezin, o substanta de uz veterinar, folosita in baza unui acord primit de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj, iar actiunea a fost sistata dupa ce tot DSP a amendat institutia, care este autorizata pentru desfasurarea activitatilor de dezinfectie, dezinsectie si deratizare, pentru ca nu respecta aria de competenta.

Potrivit SC Salubritate SRL, pana la suspendarea activitatii, echipajele societatii au efectuat dezinfectia intr-un numar de aproape 500 de scari de bloc din municipiul Craiova, situate in zona centrala si in cartierul Craiovita Noua, iar in timpul interventiei, lucratorii au constatat ca, in cazul unor asociatii din Craiovita Noua, dezinfectia avusese deja loc si fusese executata de catre operatori privati care au folosit tot produsul Aldezin.

Campania de dezinfectie cu o substanta pentru cotete a fost puternic sustinuta de Lia Olguta Vasilescu. Ea a avut numeroase postari pe Facebook in acest sens, si a reactionat violent cand DSP a sistat operatiunea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: