„BNR nu e service auto”. Reactii acide dupa ce soferul Serban Nicolae a anuntat ca Isarescu va fi revocat

politica

Senatorul PSD Serban Nicolae a sustinut, marti, in cadrul unui discurs incoerent la Comisia economica a SEnatului, ca BNR va avea un alt guvernator, confirmand astfel ca Liviu Dragnea intentioneaza sa-l mazileasca pe Mugur Isarescu.

Serban Nicolae i-a cerut ministrului Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, prezent in fata comisiei, sa ia in calcul masuri legislative astfel inca BNR sa nu mai poat fi scapata de sub control de catre puterea politica.

„Eu as vrea ca in cadrul analizei pe care o faceti sa luati in calcul si eventuale modifcari legislative astfel incat sa evitam nu doar impresia prin care BNR sa dea impresia unor autoritati cu rol contemplativ, de agent constatator. Eu constat ca poate noi parlamentarii am gresit ca BNR a capatat un rol de contemplatie a unor aspecte practice. Poate ca este nevoie ca viitorul guvernator al BNR va avea mai clar in vedere atributiile concrete pe care soctetatea le asteapta de la BNR. Poate ca am gresit cand am acordat incredere actualui CA al BNR”, a declarat Serban Nicolae in Comisia econonima a Senatului.

Declaratiile lui Serban Nicolae au fost luat in deradere pe Facebook. „BNR nu e service auto”, a comentat ironic un roman, facand aluzie la faptul ca Serban Nicolae a fost soferul infractorului Catalin Voicu.

De ce sunt atat de suparati Serban Nicolae si reprezentantii puterii

Presedintele Comisiei economice, senatorul Daniel Zamfir, considera ca intre guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, exista „o intelegere clara” sa nu se prezinte la audieri in Parlament la invitatia comisiilor de resort.

Zamfir a precizat ca i-a trimis lui Bogdan Chiritoiu o invitatie pentru miercuri, 30 ianuarie, la audiere in Comisia economica a Senatului, dar acesta ar fi invocat, potrivit senatorului ALDE, o agenda incarcata care nu ii permite sa vina in Parlament.

De asemenea, Mugur Isarescu a fost invitat marti pentru audiere in Comisia economica a Senatului, dar nu a raspuns invitatiei.

„Am primit ieri o adresa de la domnia sa in care ne anunta ca programul nu ii permite sa fie in fata Comisiei. (…) Da, intr-adevar, Consiliul Concurentei are o prezentare de bilant undeva intr-o statiune la Odorheiul Secuiesc. Activitatile se termina marti, audierea este miercuri. Nu inteleg de ce nu vine domnul Chiritoiu, dar veti vedea si maine lucruri extrem de importante. Veti vedea maine de ce domnul Chiritoiu, asemenea domnului Isarescu, nu vine in fata Comisiei economice. Ceea ce s-a intamplat in 2008 are o stransa legatura si cu Consiliul Concurentei. Veti vedea cum Consiliul Concurentei la presiunea, la rugamintea… habar nu am ce, musamalizeaza un raport, il tine 5 ani de zile in sertar si apoi emite o concluzie (…) care va va surprinde pe toti. (…) E o intelegere clara a ambilor (n.r. Bogdan Chiritoiu si Mugur Isarescu) sa nu se prezinte la Comisie”, a spus Daniel Zamfir, marti, la Senat.

Intrebat daca apreciaza drept oportuna o initiativa legislativa prin care cei care refuza sa se prezinte la audieri in Parlament sa fie sanctionati, Zamfir a spus: „La nivel personal, cred lucrul acesta. (…) Nu sunt jurist. O sa ma consult cu colegii. (…) Cand s-a facut Constitutia s-a mers pe ideea bunei credinte, a raspunderii persoanelor. Nu si-au imaginat oamenii de atunci ca vor fi institutii care se vor transforma stat in stat. Veti vedea ca pana si presedintele Consiliului Concurentei isi permite sa fie stat in stat. BNR este stat in stat. Kovesi a fost stat in stat. Cred ca o astfel de initiativa este de luat in seama. Categoric nu mai putem lasa lucrurile sa evolueze in sensul asta. E un sindrom care se va perpetua in societatea romaneasca. Daca permitem unuia sa nu vina astazi, uite asa lucrurile vor evolua in sens negativ”.

El sustine ca „ar putea fi luata in calcul” si varianta pierderii functiei in cazul neprezentarii la audieri in Comisiile parlamentare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: