Boala misterioasa de care suferea Andreas Lubitz. Copilotul era tratat, dar NU pentru depresie

news

Spitalul german care il trata pe Andreas Lubitz pentru o afectiune nedezvaluita a predat fisa medicala a copilotului procurorilor din orasul Dusseldorf. Aceasta inseamna ca se va lamuri, in sfarsit, de ce anume suferea copilotul.

Unitatea medicala confirmase ca l-a tratat in ultimele saptamani, dar NU pentru depresie.

Presa germana scrie ca Lubitz risca sa-si piarda brevetul de pilot si din cauza problemelor oftalmologice – o presupusa dezlipire de retina si capacitatea vizuala redusa la doar 30 la suta. Procurorii nu au gasit insa dovezi ale niciunei boli fizice.

Christoph Kumpa, purtatorul de cuvant al Procuraturii Dusseldorf a declarat ca „am gasit documente medicale care nu arata nicio boala fizica.”

Apar insa detalii despre episodul depresiv pe care l-a suferit in urma cu sase ani si din cauza caruia si-a intrerupt pregatirea de pilot la Germanwings. Acesta fusese mult mai grav decat s-a crezut pana acum.

Christoph Kumpa, purtatorul de cuvant al Procuraturii Dusseldorf: „A urmat tratament la psihoterapie, pentru ca a avut ‘tendinte sinucigase’ la acel moment. De atunci si pana la momentul cand s-a urcat in avion, a mai mers la consult la cativa medici si am gasit dovezi ca medicii l-au declarat inapt de munca si de zbor.”

La momentul zborului fatidic, Lubitz nu prezenta insa tendinte sinucigase si nici de agresivitate fata de alti oameni, potrivit documentelor medicale gasite la el acasa. Anchetatorii nu stiu nici acum ce anume l-a determinat pe acesta sa se sinucida si sa ia cu el inca 149 de oameni.

„Nu am gasit nimic in mediul sau personal, familial sau profesional care sa ne permita sa spunem care a fost motivatia sa”, a mai mentionat Kumpa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: