Boc, nervos ca PNL nu a luat toate ministerele: „Nu tu Ministerul Dezvoltarii, nu tu Fonduri europene, nu tu Ministerul Transporturilor. Cu ce sa mai dezvoltam Romania?”

politica

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat sambata, la Congresul PNL, ca Florin Citu este „omul cuvantului dat si respectat”, mentionand ca partidul nu se poate conduce numai cu „incantatii si lozinci”, ci cu performanta in activitatea politica si guvernare, iar premierul este garantia unei asemenea politici.

„Numai uniti si impreuna suntem puternici. PNL impreuna, toti pentru Romania, toti pentru PNL. Am avut o competitie interna, cele rele sa se spele, cele bune sa se adune. S-a depasit de multe ori limita unei dezbateri, dar trecutul nu il putem schimba, insa viitorul este aici in mainile dumneavoastra si trebuie sa prevaleze forta dreptului, nu dreptul fortei. Intr-o democratie despre asta este vorba. Aveti fiecare dreptul la vot si acolo ne manifestam optiunile noastre. Aici este civilizat sa ne ascultam, sa ne spunem argumentele pentru ce sustinem un candidat sau altul, liderul de echipa care de luni ne conduce pe toti in spatele lui pentru victoriile Partidului National Liberal si pentru modernizarea Romaniei”, a afirmat Boc, in discursul de sustinere a candidaturii lui Florin Citu la presedintia PNL.

El a spus ca Florin Citu este premierul si omul care face ce spune.

„De ce Florin Citu? In primul rand ca este premierul si omul care ce spune face. A promis ca nu creste taxe, nu a crescut taxele, a promis ca nu inchide economia, nu a inchis economia. Dragi primari, a promis PNDL-ul, il avem in Monitorul Oficial si se aplica, cu riscul pierderii mandatului de prim-ministru. Citi altii au facut in mandatul lor asa ceva pentru Romania si pentru PNL?”, a spus Boc, adaugand ca premierul este „omul cuvantului dat si cuvantului respectat”.

Emil Boc a mentionat ca motiunea lui Florin Citu are patru proiecte mari de tara, cel mai important fiind stoparea exodului fortei de munca din Romania si intoarcerea acasa a romanilor.

De asemenea, el a spus ca Florin Citu poate sa duca partidul si tara „la nivelul urmator”, mentionand ca PNL merita locul unu.

„Domnului presedinte Orban, cu tot respectul cuvenit unui presedinte de partid, ii multumesc pentru ceea ce a facut in acesti ani pentru Partidul National Liberal, pentru ca au fost lupte grele si batalii importante pe care le-a purtat. Evident ca in aceasta optiune eu mi-am manifestat optiunea pentru domnul premier Florin Citu pentru ca nu am fost de acord cu afirmatia domnului presedinte Orban care a spus ca ‘daca eu nu sunt bun, nici voi nu sunteti buni’. Nu exista asa ceva in democratie. Intotdeauna este cineva care poate duce partidul la nivelul urmator. Rezultatele de la ultimele alegeri, din nefericire, ne-au confirmat ca atat poate domnul presedinte Orban. Avem nevoie sa ducem si partidul si tara la nivelul urmator de victorii politice, iar acest lucru il poate realiza premierul Florin Citu, impreuna cu PNL si in parteneriat cu presedintele Klaus Iohannis. (…) Partidul nu se poate conduce numai cu incantatii si lozinci, ne trebuie performanta in activitate politica si guvernare, Florin Citu este garantia unei asemenea politici”, a adaugat Boc.

El a criticat negocierile facute de Ludovic Orban la constituirea coalitiei. „Presedintele partidului si partidul au fost unu la zero, adica presedintele PNL a luat si functia de presedinte al Camerei Deputatilor, partidul a luat zero. Nu tu Ministerul Dezvoltarii, nu tu Fonduri europene, nu tu Ministerul Transporturilor. Cu ce sa mai dezvoltam Romania?”, a mai spus Emil Boc.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: