Boc s-a enervat: „Am castigat cinci alegeri directe, nu-mi amintesc ca domnul Orban sa fi castigat vreo competitie directa”

politica

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil, Boc, fost presedinte al Partidului Democrat Liberal (PDL), raspunde afirmatiilor liderului PNL, Ludovic Orban, care a spus ca Boc nu este in masura „sa dea lectii politice despre managementul partidului” ori sa faca aprecieri cu privire la scorul politic al PNL. Boc il acuza pe Orban ca a cedat Primaria Capitalei, ca a cedat ministere importante si ca, in cariera sa politica, a obtinut functii dupa ce a fost ales pe liste ori numit, si nu ales direct de catre electorat.

„Am castigat cinci alegeri directe, nu-mi amintesc ca domnul Orban sa fi castigat vreo competitie directa, incat sa primesc lectii de la domnia sa. Dimpotriva, nu stiu atunci cand a candidat uninominal… totdeauna domnia sa, din nefericire, a fost produsul unei liste sau unei numiri in politica, asa incat e greu sa dai lectii cand vii din asemenea ipostaze. (…) Ma asteptam ca un presedinte de partid sa nu dea trei portofolii – si anume Fonduri Europene, Dezvoltare si Transporturi – pentru a-si pastra propria pozitie de presedinte al Camerei Deputatilor. Asta este o realitate care doare in PNL. Pana la urma, este partidul dezvoltarii Romaniei, or, pentru a pastra pozitia presedintelui partidului de presedinte PNL (presedinte al Camerei Deputatilor – n.r.) am dat trei pozitii importante. Pe de alta parte, era bine daca aveam un procent in urma alegerilor in care sa fim noi primul partid cu un procent mult mai mare decat cel pe care l-am obtinut, astfel incat sa guvernam singuri. Nu a fost asa. Deci, cam asa stau lucrurile in realitate”, a declarat Emil Boc, luni seara, la Digi 24, citat de news.ro.

Emil Boc a afirmat ca a preluat presedintia PDL nu in anii 2008-2009, ci in anul 2005, atunci cand formatiunea care ulterior a fuzionat cu PNL avea 16%. Boc a aratat ca la alegerile parlamentare din 2008 a reusit sa invinga PSD, cu 33%, avand cu trei mandate mai mult decat PSD.

„Deci, in calitate de presedinte de partid, cu tot respectul pentru domnul Orban, eu nu am pierdut, cum a pierdut domnia sa, din nefericire, in 2020 in fata PSD-ului, eu am castigat impreuna cu colegii mei si in parteneriat cu presedintele Romaniei aceasta competitie politica”, a mai spus Boc.

Fostul presedinte al PDL a adaugat ca in anul 2012, dupa criza globala, „nu s-a ascuns in spatele geamurilor din Modrogan”, ci a mers sa candideze uninominal.

„Domnul presedinte Orban s-a ascuns in spatele geamurilor din Modrogan, preferand sa nu candideze la Primaria Capitalei si sa dea Primaria Capitalei unui alt partid. PNL-ul a iesit pe locul 3. M-am dus, dupa aceea am castigat si (…) am considerat ca nu mai reprezint un motor pentru PDL singur, desi castigasem alegerile locale, si am lasat partidul sa-si gaseasca o solutie sa mearga mai departe”, a mai declarat Emil Boc.

Fostul premier PDL a subliniat ca ar fi preferat sa aiba aceasta discutie cu Ludovic Orban direct, nu prin intermediul presei.

Boc a apreciat ca ceea ce se intampla in PNL este „departe de orice competitie locala si corecta intre colegi”.

„Sper la domnul presedinte Orban, daca mai tine la acest partid, sa inteleaga ca fiecare rafala zilnica de atacuri nu sunt la adresa nici a lui Boc, nici a lui Citu, sunt la adresa fundamentelor acestui partid, acestor membri care sunt extrem de atenti la ce se intampla si pur si simplu isi pun mana in cap vazand atatea lucruri care se intampla”, considera primarul Clujului.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, considera ca primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu este in masura „sa dea lectii politice despre managementul partidului” ori ca faca aprecieri cu privire la scorul politic al PNL, el amintind ca Boc a preluat conducerea unui partid care avea 40 la suta in preferintele electoratului, iar acel partid ajunsese la 18 procente din voturile alegatorilor in trei ani.

Mai mult despre: ,

Comentarii: