politica

Bode s-a trezit ca pensiile militare nu sunt pensii speciale: „Nu sunt de acord cu afirmatia: pensiile militare, pensiile de serviciu sunt pensii speciale”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirma ca cei care confunda pensiile militare cu pensiile speciale fac o greseala, dar este de acord cu discutie si in legatura cu pensiile din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, pentru ca „presiunea pe buget este, intr-adevar, mare”.

„Sunt intru totul de acord ca in Romania pensiile trebuie sa fie platite pe principiul contributivitatii. Sunt intru totul de acord ca in Romania sa nu avem pensii speciale, insa cine confunda pensiile militare cu pensiile speciale face o greseala. Si pensiile de serviciu, pensiile militare, pensiile din sistemul nostru al Afacerilor Interne sunt, in acest moment, undeva la o presiune pe buget la 5,2 miliarde de lei. Vorbim despre 97.000 de pensionari proveniti din sistemul de ordine publica, vorbim despre pensii cuprinse intre 1000 si 2500 lei intr-un numar de aproximativ 21.000 de pensionari pentru care s-a aplicat acea indexare de 10%. Toti cei care aveau pensii sub 2500 lei au primit aceasta indexare. Asadar nu cred ca este corect sa punem semnul egal intre pensiile militare si pensiile speciale”, a declarat Bode, dupa sedinta de Guvern.

El s-a aratat de acord cu o analiza in privinta pensiilor din sistemul national de aparare, ordine publica si securitate nationala.

„Sunt de acord, insa sa existe o discutie si in cadrul sistemului national de aparare, ordine publica si securitate nationala – pentru ca aici intra si pensiile din randul apararii si al serviciilor de informatii si asa mai departe, nu vorbesc despre aceste categorii, sunt intru totul de acord sa avem aceste analize, presiunea pe buget este intr-adevar mare.

22%, 23% din bugetul Ministerul Afacerilor Interne merge catre aceasta componenta, capitolul social, dar nu sunt de acord cu afirmatia: pensiile militare, pensiile de serviciu sunt pensii speciale”, a adaugat Bode.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: lucian bode

Recent Posts

Surse: Ciolacu s-a intalnit cu Dan Voiculescu de mai multe ori in ultimele zile. Presiuni pentru ca Piedone sa fie retras in favoarea lui Firea

Premierul PSD Marcel Ciolacu s-a intalnit de cateva ori, in aceste zile, cu Dan Voiculescu…

4 ore ago

Moscova ameninta Polonia, sa nu cumva sa primeasca arme nucleare: „Acestea vor deveni tinte principale pentru Rusia”

Rusia va face din armele nucleare ale NATO din Polonia una dintre tintele sale principale…

7 minute ago

Parlamentul European, vot zdrobitor prin care refuza sa recunoasca rezultatul alegerilor prezidetiale din Rusia. Orban al Ungariei este singurul lider UE care l-a felicitat pe Putin

Parlamentul European refuza sa recunoasca rezultatele alegerilor prezidentiale din Rusia si a cerut statelor membre…

26 de minute ago

BREAKING Clotilde Armand, trimisa in judecata chiar in ziua in care si-a depus candidatura. Acuzatiile procurorilor si reactia primarului Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisa joi in judecata de procurori, la putin…

4 ore ago

Au zburat palele cabaretului Moulin Rouge, faimos obiectiv turistic al Parisului – Video

Palele morii de vant Moulin Rouge, unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Paris,…

O oră ago