Boeing amana din nou revenirea pe Pamant a misiunii Starliner din cauza unor probleme tehnice

externe

starliner, boeing

Prima misiune a astronautilor Boeing care utilizeaza capsula Starliner a fost prelungita din nou, nava urmand sa ramana andocata la Statia Spatiala Internationala (ISS) cel putin pana la 2 iulie, cu o saptamana mai tarziu fata de data prevazuta anterior, 26 iunie, relateaza Anadolu.

Aceasta prelungire ofera Boeing si NASA timp suplimentar pentru a rezolva mai multe probleme aparute la capsula.

„Ne luam timp si urmam procesul standard al echipei noastre de gestionare a misiunii”, a declarat Steve Stich, manager al programului Commercial Crew al NASA, intr-o actualizare de vineri seara (21 iunie). „Lasam datele sa ne ghideze luarea deciziilor referitoare la gestionarea scurgerilor mici din sistemul de heliu si la performanta propulsoarelor pe care le-am observat in timpul zborului spre ISS si andocarii”, a adaugat el.

Misiunea actuala a Starliner, cunoscuta sub numele de Crew Flight Test, a fost lansata la 5 iunie si i-a trimis pe astronautii NASA Butch Wilmore si Suni Williams la ISS, unde a ajuns o zi mai tarziu.

Cu toate acestea, calatoria nu a fost pe deplin lina. In timpul apropierii de statie, Starliner a intampinat probleme la cinci dintre cele 28 de propulsoare ale sistemului de control al reactiei RCS, desi patru dintre acestea au fost in cele din urma reparate.

De asemenea, echipa misiunii a identificat cinci mici scurgeri de heliu in sistemul de propulsie al lui Starliner. Una dintre acestea a fost detectata inainte de lansare, dar nu a fost considerata o problema grava, in timp ce celelalte patru au aparut dupa ce capsula a fost lansata din racheta Atlas V a United Launch Alliance.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: