Bogdan Chirieac face apoplexie dupa declaratiile lui Iohannis: „Reactiile internationale sunt socante”

politica

Bogdan Chirieac, trompeta mediatica a lui Liviu Dragnea, a avut o reactie extrem de violenta dupa ce Klaus Iohannis a comparat comportamentul liderilor PSD cu cel al nazistilor.

Chirieac a sustinut, la numai cinci minute dupa declaratia lui Iohannis, ca deja sunt reactii internationale, insa nu a dorit sa specifice originea acestora.

„Surse diplomatice care doresc sa-si pastreze anonimatul au reactionat deja. Domnul Iohannis a spus ca Guvernul PSD e un guvern nazist. Premierul guvernului nazist tocmai s-a intalnit cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. Rezulta ca Guvernul Netanyahu sprijina un Guvern nazist?

Reactiile internationale sunt socate. Deci guvernul Dancila este guvern nazist?”, a declarat Chirieac la Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la ceremonia de decorare a unor supravietuitori ai Holocaustului ca „se incearca acapararea statului” de catre PSD. El i-a comparat pe liderii PSD cu „nazistii”.

„Sa nu uitam ca, in numele unui asa-zis ideal suprem, schimband legi si capturand institutii una cate una, s-a consolidat regimul nazist. Perceptia ca politicienii, care reprezinta oamenii si interesele lor, au dreptul sa calce in picioare adevaruri, sa identifice dusmani, sa dea vina pentru esecurile lor pe diferite categorii de cetateni reprezinta o filosofie toxica. Astazi, in tentativa lor nesabuita de a se salva de justitie si de a-si prezerva puterea, unii politicieni invinuiesc magistrati, blameaza multinationalele viclene, cum zic ei, si diabolizeaza Uniunea Europeana, descrisa drept abuziva si trufasa. Dupa cei aratati acum cu degetul, ar urma altii, apoi altii, si tot asa pana cand indistinctia si cautarea continua a vinovatilor s-ar transforma in pretextul perfect pentru acapararea statului.

Imi aduc aminte o fraza din memoriile lui Hedi Fried, supravietuitoare deportata la Auschwitz, din Sighetul aflat sub ocupatie maghiara, si pe care am decorat-o acum trei ani: ‘Supravietuieste numai cel care este constient de ce se intampla. Nu foloseste la nimic sa inchizi ochii’. Asadar, trecutul este un avertisment mereu actual, iar efortul de a-l intelege nu este niciodata indeajuns. Este datoria noastra sa prevenim si sa anihilam orice actiune menita sa destabilizeze pacea si sa aduca atingere valorilor europene fundamentale. Este, totodata, datoria institutiilor, dar si a functionarilor statului roman sa-si protejeze cetatenii, prin toate mijloacele, sa salvgardeze statul de drept, democratia, sa garanteze pacea sociala si respectarea valorilor esentiale”, a declarat Klaus Iohannis.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: