news

Bohnert: „Am mult respect si consideratie pentru doamna Kovesi”. Cum o ajuta pe fosta sefa a DNA

Jean Francois Bohnert, contracandidatul Laurei Codruta Kovesi pentru postul de sef al Parchetului European, anunta ca nu se retrage din cursa pentru ca in acest caz ar urma sa se reia procesul de selectie.

„Nominalizarea mea ca sef al Parchetului National Financiar din Franta inca trebuie sa fie confirmata de catre Consiliul Superior al Magistraturii. Avizul trebuie sa vina in urmatoarele zile. Daca avizul este favorabil, numirea mea in functie ar putea sa se faca rapid. In acelasi timp, as vrea sa precizez ca o asemenea numire in functie nu ar fi sub nicio forma incompatibila cu candidatura mea actuala, pe care o mentin, pentru functia de sef al Parchetului European.

Precizez ca daca ar trebui sa imi retrag candidatura mea europeana, aceasta retragere ar avea drept consecinta invalidarea listei scurte de trei candidati (printre care se numara si doamna Kovesi) retinuti de catre comitetul de selectie si ar risca foarte mult sa provoace un nou proces de selectie, ce ar fi reluat de la inceput. In opinia mea, o asemenea eventualitate trebuie evitata cu orice pret, in interesul insasi al institutiei ce da nastere Parchetului European”, a declarat, pentru Adevarul, Jean Francois Bohnert.

”Am mult respect si consideratie pentru doamna Kovesi, ca si pentru domnul Ritter, ambii fiind contracandidati de prim rang in acest proces de selectie. Nu pot sa ma pronunt cu privire la sansele mele de a fi numit in acest post european, procesul de selectie fiind inca in curs”, a mai spus Bohnert.

Discutiile dintre echipa de negociere din Parlamentul European si reprezentantii Consiliului UE privind alegerea primului procuror-sef european s-au reluat marti 17 septembrie, insa nu au ajuns la vreun rezultat.

Negocierile se vor relua joi 19 septembrie la Bruxelles, cand Laura Codruta Kovesi ar putea primi un vot majoritar de nominalizare in functia de sefa a Parchetului European.

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

3 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

8 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

8 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

8 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

8 ore ago