„Bolnavul” Nicusor Constantinescu, luat pe sus cu MASCATII din spital si bagat in AREST

news

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost internat de urgenta, miercuri, la Sectia de Urologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta „Sf. Ap. Andrei”. Dupa ce, joi, procurorii DNA au cerut judecatorilor de la Curtea de Apel Constanta arestare preventiva a lui Constantinescu, vineri s-a dispus ca fostul baron sa fie ridicat de jandarmi din spital, potrivit Romania TV.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au formulat propunerea de inlocuire a masurii preventive a controlului judiciar cu masura arestarii preventive fata de Nicusor Constantinescu, trimis in judecata, in aprilie 2014, pentru abuz in serviciu in forma continuata.

„Propunerea de arestare preventiva a fost formulata ca urmare a faptului ca inculpatul Constantinescu a incalcat in mod repetat una din obligatiile impuse prin Incheierea din 05.12.2014, emisa de Curtea de Apel Constanta, prin care s-a dispus inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura preventiva a controlului judiciar si anume aceea de a se prezenta la instanta de judecata ori de cate ori era chemat. Potrivit referatului de inlocuire a masurii controlului judiciar cu masura mai grea a arestarii preventive, a rezultat ca, de la 29 martie 2016 pana in prezent, Nicusor Constantinescu, cu rea-credinta, a lipsit de la toate termenele de judecata, motivand faptul ca este nedeplasabil ca urmare a unei interventii chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol”, se arata in comunicat.

DNA precizeaza ca instanta de judecata chiar a incercat sa il audieze pe inculpat in incinta sanatoriului, dar acesta din urma nu a fost de acord.

„Desi inculpatul pretindea ca nu se putea deplasa, pana in prezent acesta a parasit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-si rezolva diverse ‘probleme personale’. De exemplu, la 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu a participat la sarbatorirea a 25 de ani de la absolvirea facultatii, implicandu-se foarte activ in organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea si cazarea unor persoane, stabilirea numarului participantilor, angajarea unei formatii care sa asigure fondul muzical, etc. Mai mult intr-o publicatie locala au fost publicate ulterior fotografii realizate in aula facultatii in care inculpatul apare pozitionat pe unul dintre cele mai de sus randuri ale salii”, sustin procurorii.

Din referatul procurorilor se desprinde concluzia ca, in perioada respectiva, Nicusor Constantinescu a fost „perfect capabil din punct de vedere fizic sa se deplaseze in afara sanatoriului balnear atunci cand interesele personale i-au dictat-o”, insa a refuzat de mai multe ori sa se prezinte in instanta pentru a participa la procedura in cadrul careia chiar el a insistat sa fie audiat, urmarind cu rea-credinta tergiversarea cauzei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: