ISIS se apropie de Romania. BOMBA gasita intr-un autocar cu romani

news

O bomba artizanala a fost descoperita intr-un autocar plin cu pasageri, care efectua o cursa de la Praga (Cehia) catre Varna (Bulgaria), relateaza site-ul Novinite.com. Autocarul apartine unei firme din Romania si este inmatriculat in Bulgaria, la bordul vehiculului, care urma sa traverseze Romania, fiind inclusiv cetateni romani.

Teroristi din cadrul retelei sunnite Stat Islamic sau din alte organizatii islamiste ar putea fi organizatorii complotului care a vizat autocarul ce se deplasa pe ruta Cehia – Bulgaria, afirma surse citate de presa ungara si bulgara.

Potrivit unor surse citate de site-ul HungaryToday.hu, complotul terorist ar putea fi opera organizatiei sunnite Stat Islamic, activa in Irak, Siria si Libia. Expertul bulgar Ivan Boiajiev afirma, potrivit site-ului Novinite.com, ca dispozitivul exploziv artizanal gasit in autocar este similar cu bombe folosite in alte atacuri.

Bomba, care era amplasata intr-o canistra cu combustibil, a fost descoperita intamplator, dupa ce soferul autocarului a simtit un miros ciudat si s-a dus sa verifice compartimentul de bagaje. El a descoperit canistra, care era asezata alaturi de bagajele obisnuite ale pasagerilor si se varsase. O echipa de genisti a fost chemata, iar pasagerii au fost evacuati si transferati intr-un alt autocar, cu care au ajuns luni dimineata la Varna.

Pasagerul care a amplasat bomba in autocar este un cetatean ceh sau slovac, a afirmat managerul companiei Omega Group, Dragomir Petkov, intr-un interviu pentru bTV. Acesta avea un bilet de la Praga catre Bratislava, dar a coborat la Brno (Cehia) si nu s-a mai intors la autocar.

Autocarul apartine unei firme din Romania si este inmatriculat in Bulgaria, la bordul vehiculului, care urma sa traverseze Romania, fiind inclusiv cetateni romani, scrie Mediafax.

In autocar erau 34 de pasageri, inclusiv cetateni romani, relateaza site-ul ungar HVG.hu. Traseul autocarului includea traversarea teritoriilor Cehiei, Slovaciei, Ungariei, Romaniei si Bulgariei. Incidentul este investigat de autoritatile din Cehia, Slovacia, Ungaria si Romania.

Autoritatile ungare suspecteaza ca pasagerul care a amplasat dispozitivul exploziv in autocar este un cetatean ceh ori slovac, potrivit unui comunicat al companiei de transport Omega Group. Suspectul avea un bilet de la Praga pana la Bratislava, dar a coborat la Brno, in Cehia, fara a mai urca in autocar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: