“Bombardament de informatii false”. Reactia premierului Orban fata de mitingul negationistilor

politica

Premierul Ludovic Orban a afirmat, duminica seara, ca mitingul din Piata Victoriei „a fost pregatit” si a aratat ca nu a inteles motivul protestului.

„Din pacate, ne confruntam cu o campanie foarte ciudata. (…) Exista un adevarat bombardament de informatii false, negationistii, cei care neaga existenta virusului, cei care sunt promotorii teoriei conspiratiei, o multime de lansatoare de astfel de mesaje pur si simplu transmit foarte intens si foarte bine gandit acest set de mesaje care instiga lumea sa nu respecte niste reguli care sunt respectate in mod firesc. (…) Multe tipuri de lansatoare. (…) Mitingul din Piata Victoriei credeti ca s-a nascut din senin? A fost pregatit. Sunt niste pagini, site-uri, pe care s-a facut mobilizarea la miting. Eu, sincer, nici nu inteleg de ce au protestat… ca nu vor sa poarte masca – purtatul mastii este principala forma de aparare impotriva virusului – ca nu sunt de acord cu legea (carantinarii si izolarii n.r.)”, a spus Orban, la B1 Tv.

El a aratat ca astfel de mesaje se transmit si in alte societati europene. Premierul a facut apel la romani sa nu ia in considerare astfel de mesaje.

„Nu vrem sa mai introducem nicio restrictie”, a mai spus Orban.

Orban a subliniat ca noul coronavirus este un virus periculos si ca se testeaza atat cat este necesar.

„Este o situatie care ne ingrijoreaza si, analizand cresterea numarului de cazuri, am dispus o serie de masuri. Solutia cea mai simpla e sa-i convingem pe romani sa respecte regulile, sa-i convingem pe toti actorii institutionali, indiferent ca sunt din zona publica sau din zona privata, care au responsabilitati in aplicarea legislatiei, in implementarea regulilor sa respecte aceste reguli – purtatul mastii, pastrarea distantei fizice de protectie sanitara de 1,5-2 m, (…) pastrarea regulilor sanitare, spalatul pe maini, evitarea atingerii suprafetelor care sunt atinse de mai multe persoane”, a spus premierul.

El a aratat ca autoritatile de control nu pot sa controleze tot ce se intampla, insa a subliniat ca exista o mobilizare fara precedent a acestora.

De asemenea, premierul a indicat ca alte tari nu au avut o relaxare etapizata a masurilor in contextul noului coronavirus.

Mai mult despre:


Comentarii: