Bomboana pe coliva PSD-CCR-Antena 3. Ambasadorul SUA saluta decizia CEDO: „Kovesi ilustreaza valorile curajului, justitiei si onoarei”

news

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a anuntat marti noapte ca saluta decizia CEDO privind-o pe Laura Codruta Kovesi.

„Curtea Europeana a Drepturilor Omului a emis azi o decizie care subliniaza din nou importanta deosebita a statului de drept intr-o democratie. Fara posibilitatea de a apela la o justitie libera si independenta nu exista libertate sau proces democratic. Curtea a decis astazi ca Laura Codruta Kovesi a fost inlaturata pe nedrept de la conducerea DNA.

Presedintele Klaus Iohannis a salutat aceasta decizie. Suntem de acord cu Presedintele Iohannis ca drepturile fundamentale ale d-nei Kovesi au fost incalcate si ca accesul liber la justitie si libertatea de expresie sunt valori esentiale intr-o societate democratica.

Aceasta decizie reprezinta un semnal de alarma impotriva interventiei politicului in justitie in scopul evitarii investigatiei penale. Statele Unite vor sprijini intotdeauna principiile democratice, drepturile fundamentale si statul de drept.

Castigatoare a titlului Femeia Curajoasa a anului 2014 acordat de Ambasada SUA, iar acum Procuror Sef European, d-na Kovesi ilustreaza valorile curajului, justitiei si onoarei. Astazi o felicitam din nou. SUA vor continua sa sprijine independenta judecatorilor si a procurorilor in combaterea coruptiei folosind toate mijloacele aflate la dispozitie”, este mesajul ambasadorului SUA.

Mai mult despre: ,

Comentarii: