Bonus de carantina. In Cehia, toti cei care intra in carantina vor fi platiti cu pana la 14 euro pe zi

externe

Cehia a decis sa introduca un bonus de carantina, in cadrul masurilor destinate combaterii pandemiei de coronavirus, transmite DPA, citata de Agerpres.

Persoanele care sunt in carantina din cauza Covid-19 vor primi un bonus de pana la 370 de coroane (14 euro) pe zi, conform unui act normativ semnat vineri de presedintele Cehiei, Milos Zeman.

Noul bonus va fi platit celor carora li s-a ordonat sa intre in carantina timp de 14 zile si se va adauga concediului medical platit pe caz de boala. Suma totala nu trebuie insa sa depaseasca 90% din castigul mediu.

Obiectivul acestui bonus este acela de a-i motiva pe oameni sa ramana in izolare si sa raporteze medicului contactele lor, pentru a ajuta la oprirea raspandirii coronavirusului. Potrivit autoritatilor cehe, multe persoane infectate nu au dezvaluit numele celor cu care au intrat in contact de teama ca vor provoca probleme financiare prietenilor sau rudelor.

In prezent, Cehia are cea mai ridicata rata de noi infectii din Uniunea Europeana. Peste 800 de persoane la 100.000 de locuitori au fost infectate cu coronavirus in ultimele sapte zile. De la debutul pandemiei, in Cehia au fost inregistrate aproape 1,3 milioane cazuri de infectie si 21.235 de decese din cauza coronavirusului.

Mai mult despre:

Comentarii: