Categories: externe

Bonus de carantina. In Cehia, toti cei care intra in carantina vor fi platiti cu pana la 14 euro pe zi

Cehia a decis sa introduca un bonus de carantina, in cadrul masurilor destinate combaterii pandemiei de coronavirus, transmite DPA, citata de Agerpres.

Persoanele care sunt in carantina din cauza Covid-19 vor primi un bonus de pana la 370 de coroane (14 euro) pe zi, conform unui act normativ semnat vineri de presedintele Cehiei, Milos Zeman.

Noul bonus va fi platit celor carora li s-a ordonat sa intre in carantina timp de 14 zile si se va adauga concediului medical platit pe caz de boala. Suma totala nu trebuie insa sa depaseasca 90% din castigul mediu.

Obiectivul acestui bonus este acela de a-i motiva pe oameni sa ramana in izolare si sa raporteze medicului contactele lor, pentru a ajuta la oprirea raspandirii coronavirusului. Potrivit autoritatilor cehe, multe persoane infectate nu au dezvaluit numele celor cu care au intrat in contact de teama ca vor provoca probleme financiare prietenilor sau rudelor.

In prezent, Cehia are cea mai ridicata rata de noi infectii din Uniunea Europeana. Peste 800 de persoane la 100.000 de locuitori au fost infectate cu coronavirus in ultimele sapte zile. De la debutul pandemiei, in Cehia au fost inregistrate aproape 1,3 milioane cazuri de infectie si 21.235 de decese din cauza coronavirusului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum il ajuta PSD-ul pe Piedone. Candidat anonim sustinut de PSD-PNL pentru Sectorul 5, nici macar nu locuieste in acest sector

Surse politice anunta numele candidatului comun ales de PSD-PNL pentru a intra in cursa pentru…

O oră ago

Incepe sa-i usture la buzunare. Veniturile Gazprom s-au redus cu 30% fata de anul trecut: „Gazprom se sinucide efectiv in Europa”

Profitul net al Gazprom, calculat conform standardelor de contabilitate din Rusia (RAS), a scazut cu…

2 ore ago

Ample perchezitii ale Parchetului European in Romania, este vizata o frauda de 7 milioane de euro. Tun dat de oficiali din Constanta si Galati

Parchetul European (EPPO), biroul din Cluj-Napoca, a lansat 12 perchezitii in cadrul unei anchete care…

2 ore ago

Se anunta un nou razboi? Presedintele sarb Aleksandar Vucici avertizeaza ca „urmeaza zile dificile pentru Serbia”

Serbia se va confrunta in curand cu provocari majore care ii vor ameninta interesele nationale…

4 ore ago

Analiza: Atacul din Moscova surpa regimul lui Putin, chiar daca a castigat un nou mandat

Intr-un moment de criza fara precedent, in urma celui mai devastator atac terorist pe care…

2 ore ago