BOR construieste o biserica ortodoxa si in Dubai. Daniel: „E adaptata la contextul de acolo. Nu are turle prea inalte”

news

Comunitatea romaneasca din Dubai va beneficia de o biserica ortodoxa al carei proiect a fost deja finalizat de un grup de arhitecti din Bucuresti, a anuntat sambata Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel.

„Sunt vreo 10.000 de romani acolo, in Dubai. Si stau o vreme si pe urma se intorc acasa, fiindca in Dubai nu exista sistem de pensii; cei care lucreaza nu primesc pensii acolo, asa este sistemul, dar au salarii mai mari si isi pun ei deoparte banii pentru pensii. (…) Speram sa avem si noi in viitor ocazia de a primi un teren, pentru o biserica si un centru cultural, dupa cum este traditia. Seicul si primul ministru al acestui stat Dubai este un om cultivat, un om cu studii in Occident, si a oferit mai multor comunitati teren, concesionat doar pentru anumite perioade de timp, ca sa fie construit un lacas de cult si un centru cultural pentru a se intalni oamenii dupa slujba. (…) Deocamdata, comunitatea noastra ortodoxa romaneasca din Dubai se roaga intr-o biserica care apartine de Patriarhia Antiohiei. Mai sunt acolo si alte religii si comunitati. Este si o comunitate ortodoxa rusa”, a spus PF Daniel, la finalul slujbei de Craciun oficiate la Catedrala Patriarhala, citat de Agerpres.

El a aratat ca biserica romaneasca din Dubai va fi adaptata contextului local.

„Noi am facut deja proiectul pentru biserica. Trebuia sa il prezentam odata cu cererea pentru teren. Si am facut o biserica, ortodoxa romaneasca, dar adaptata la contextul de acolo. Nu are turle prea inalte. Mai joase, dar frumoase, e o biserica, asa, odihnitoare, primitoare. Si, sigur, in apropiere un centru cultural. Cativa arhitecti de aici din Bucuresti, care au mai fost prin Dubai, ne-au facut proiectul, incat speram sa fie acceptat”, a adaugat Patriarhul Daniel.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat, in sedinta de lucru din 21 iulie, infiintarea parohiei din Dubai.

Parohul comunitatii romanesti din Dubai este parintele Alexandru Truscan, care a oficiat prima slujba in biserica Buna Vestire din cartierul Jebel Ali (Patriarhia Antiohiei), pe 8 septembrie, cand parohia romaneasca si-a sarbatorit hramul, de sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului.

In viitorul apropiat, se are in vedere achizitionarea unui teren pentru construirea unui lacas de cult, deziderat in vederea realizarii caruia au fost initiate demersuri, aflate inca in stadiu incipient.

Patriarhia Antiohiei a anuntat ca „aceasta initiativa comuna unica a fost propusa de Patriarhia Romana pentru a raspunde nevoilor spirituale ale multor crestini ortodocsi romani care traiesc in orasul Dubai, aflat sub jurisdictia Patriarhiei Antiohiei”.

Foto: DepositPhotos

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: