„BOR este doar o organizatie criminala si corupta”. Papahagi solicita CNCD sa il pedepseasca pe Andrei Caramitru

news

Adrian Papahagi ii solicita presedintelui CNCD, Asztalos Csaba, sa se autosesizeze in cazul postarilor lui Andrei Caramitru la adresa BOR.

„Zilele trecute, d-l Asztalos Csaba anunta ca CNCD se autosesizeaza pentru o mema rapid retrasa si amarnic regretata de personajul notoriu care o pusese in circulatie (nici macar nu ii apartinea). Presedintele CNCD considera ca o comunitate fusese jignita de acea imagine (care avea un caracter aluziv si umoristic – scopul ei era sa starneasca rasul, nu ura).

Iata ca acum o alta comunitate, nu etnica, ci religioasa de aceasta data, este jignita explicit, fiind comparata cu organizatia terorista si criminala ISIS. Biserica Ortodoxa Romana este numita „secta nebuna”, „secta demonica”, iar ortodoxia, adica identitatea religioasa a majoritatii poporului roman, este numita „cosmar rusofon criminal”. Cu alte cuvinte, majoritatea romanilor sunt considerati aderenti ai unei secte demonice, nebune si criminale. Nu este vorba despre o gluma, ci despre o insulta grava, directa si repetata, formulata cu intentia clara de a rani si de a instiga la ura impotriva crestinilor ortodocsi.

Astept ca d-l Asztalos Csaba sa se autosesizeze la fel de prompt si sa ne comunice acest lucru pe pagina lui de Facebook, mai ales ca e zi lucratoare si banuim ca e vigilent, dat fiind ca e platit din bani publici (adica, majoritar, din taxe si impozite platite de membrii „sectei nebune, demonice si criminale”).

Astept ca oficialii BOR sa sesizeze CNCD, iar daca acesta nu raspunde, sa depuna plangere penala pe adresa d-lui Asztalos Csaba.

Ii rog pe toti cei care se simt insultati de postarile lui Andrei Caramitru sa ii scrie pe Facebook d-lui Asztalos Csaba si sa il sesizeze.

Pozitia mea principiala este ca CNCD ar trebui desfiintat. Pana atunci, trebuie pus in fata propriei responsabilitati.

In ce-l priveste pe Andrei Caramitru, il consider un caz patologic. Dezechilibrul sau mental se manifesta deja la nivelul punctuatiei; nu e nevoie sa ajungem la lexic si semantica. Eu as taxa excesele sale grotesti, de posedat, doar ignorandu-le sau ironizandu-le, ca pana acum, dar daca tot exista acest CNCD, macar sa il obligam sa fie impartial”, a scris Papahagi pe Facebook.

Andrei Caramitru a avut mai multe postari dure la adresa BOR dupa ce a fost semnat protocolul cu MAI privind relaxarea restrictiilor in noaptea de Inviere.

„Daca nu se revine asupra acestei decizii demente, iresponsabile, nebune. Domnii Vela, Orban si Dany. Sunt multi IT-isti pe aici si multi oameni implicati. Facem o analiza detaliata cu toti mortii care au aparut din cauza deciziei voastre (ca se vor afla, cu nume si prenume). Ca vor fi sute, poate mii. Mai mult decat a omorat Ceausescu la revolutie.

Si o sa proiectam pe catedrala sectei nebune si pe sediul guvernului vostru de inepti numele si pozele lor. Din blocurile din fata. Cine ia amenda pentru asta – i-o platim noi, facem cheta. Si dupa va dam si in judecata pentru crima”, a scris Caramitru, miercuri.

O alta postare in acelasi sens a avut marti.

„Eu de azi ma dezic oficial de Organizatia BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toata chestia asta numita BOR este doar o organizatie criminala, retrograda, retardata, corupta. Si ortodoxia ca rit crestin a devenit un cosmar rusofon criminal. Care ne tine in afara civilizatiei. Si nu are NICI o legatura cu Biblia si cu credinta. NICI UNA. E un ISIS. O secta demonica.

Asa ca de azi oameni buni – EU NU O SA MAI CALC NICIODATA IN VREO BISERICA ORTODOXA. Oricine isi face nunta botez etc acolo – eu nu o sa vin. Si nu voi mai interactiona vreodata cu vreun angajat al acestei organizatii. Punct”, a scris Caramitru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: