BOR il buseste rau pe IPS Teodosie: „Irational! Indemnul unui cleric impotriva vaccinarii e total si ferm dezavuat de Biserica. Datoram pretuire si recunostinta medicilor”

news

Purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, a anuntat vineri ca Biserica „dezavueaza total si ferm” indemnul lui IPS Teodosie ca romanii sa nu se vaccineze.

”Trebuie distins in mod clar intre problema certificatului verde, care e una nuantata, si indemnul unui cleric impotriva vaccinarii. Ultimul e total si ferm dezavuat de Biserica. Irationalul antivaccinism justificat religios ramane o mare si riscanta neintelegere care ii poate transforma pe unii in martirii unei cauze false.

Biserica si cultele religioase nu pot emite opinii in legatura cu o problema strict medicala cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare. Fiecare persoana decide, desigur, liber in legatura cu propria imunizare prin vaccin, in mod ideal dupa ce se consulta cu un medic, urmand sfatul competent al acestuia. Esential este sa luam decizia cat mai bine informati din surse medicale, nu dezinformati din surse non-medicale.

In plina pandemie, in contextul in care sectiile ATI ale spitalelor din intreaga tara sunt total excedate de bolnavi care agonizeaza, datoria rationala a fiecaruia dintre noi este sa asculte cu luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, carora le datoram pretuire si recunostinta”, afirma Banescu intr-un comunicat de presa.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ii indeamna pe credinciosi sa nu se vaccineze anti-COVID, sustinand ca „sunt foarte multi avocati care vor sa va apere”.  Teodosie a avut-o ca avocata, in mai multe procese ale sale, pe senatoarea Diana Sosoaca.

Intr-o interventie in emisiunea „Dialog duhovnicesc”, de la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, Teodosie a spus clar: „Nu acceptati sa va vaccinati. Sunteti aparati de Constitutia tarii si de legile europene“.

„Este o framantare foarte intensa a oamenilor care nu accepta vaccinul, mai ales ca nu-i asumat de nimeni si are urmari negative. Nu va speriati. Sunt foarte multi avocati care vor sa va apere. Aveti tot dreptul de a alege. Nu acceptati sa va vaccinati. Sunteti aparati de Constitutia tarii si de legile europene“. a sustinut Teodosie.

Teodosie a avut si o interventie pe aceeasi tema la o dezbatere publica online cu tema „Certificatul ‘verde’, intre necesitate si constrangere”, organizata de senatoarea Rodica Boanca (AUR).

Am scapat de dictatura comunista, avem acum o dictatura medicala si stiu ca actul medical trebuie sa fie liber consimtit. Fiecare om are particularitatile lui. Daca medicii si marii specialisti au indoiala cu privire la acest vaccin… Eu nu ma exprim ca un specialist in legatura cu vaccinul. Ma refer ca principiu: suntem intr-o tara democratica libera, suntem intr-o tara in care Constitutia primeaza? Aceasta obligativitate este impotriva spiritului Constitutiei si impotriva Libertatii in general. Pentru ca cel mai mare dar pe care il au oamenii de la Dumnezeu este libertatea.

Or, nu poti sa silesti pe cineva. Iata, exista si in aceasta societate a noastra exista, uneori, libertatea de a muri, nu numai de a fi sanatos. Noi nu suntem de acord cu sinuciderea, cu eutanasia, ca slujitori ai Bisericii. Dar, iata, exista in societatea noastra si aceasta libertate.

Pai libertatea de a te vaccina sau a nu te vaccina cum sa nu fie? De ce sa fie obligatoriu certificatul „verde”? Am citit in presa ca este o hotarare europeana care arata ca acest vaccin va inceta pentru ca a fost experimental. De ce sa folosim experimentul, care se folosea pe necuvantatoare, sa-l folosim pe oameni? Omul care doreste sa se vaccineze nu-l opreste nimeni. Dar sa fie obligatoriu este nefiresc.

Atat vreau sa spun: sa fie libertatea, care e darul lui Dumnezeu, lasata pe seama fiecarui om in parte. Europa arata ca nu se poate impune vaccinul. Noi suntem mai presus decat Consiliul Europei? Este o graba, o fortare nefireasca. De aceea credinciosii ma intreaba si spun: de ce? Si in numele lor vorbesc, nu in numele meu. Si in numele meu, ca unul care sunt pastor, dar si in numele credinciosilor, ca eu nu pot sa fiu separat vreodata de credinciosi.

De aceea, consultandu-ma cu medici foarte buni am aflat ca chiar medicii au niste cuvinte foarte critice la aceasta obligativitate a vaccinului care nu imunizeaza! Au aratat medicii public ca uneori cei care se vaccineaza, considerati „imuni”, imbolnavindu-se ii imbolnavesc pe altii. De ce sa nu vorbim lucruri reale? De ce sa vorbim numai cu probabilitati, cu indoieli, ca oamenii sa nu mai poata sa discearna?

De aceea multi vad acest certificat, cand vad ca se moare de la vaccin, ma intreaba: aceasta este o pecete, ca la Apocalipsa? Ce-i aceasta? Deci aduce multa indoiala, multa panica acest vaccin, fiind impus. Cum sa impui un vaccin? Era un vaccin la copii care se facea si era necesar copilului trebuia sa fie pregatit, dar nu murea nimeni de la acest vaccin. Au fost niste exceptii, cand unii au ramas surdo-muti sau cu diferite afectiuni, nu erau erau facute bine, dar unul la un milion! Dar aici sunt atatea cazuri si cunosc ca pe mine ma anunta: iata, a patit, cum facem? Cum sa ne rugam pentru cel care a fost vaccinat si a murit?

Statul nu are dreptul sa constranga sau sa discrimineze oameni!”, a declarat Teodosie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: