news

BOR, influenta masiva in scoli. Seful ISJ Sibiu, mesaj catre elevi si profesori: „Nu vom fi singuri ci, alaturi de noi, va fi El, Hristos”

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Sibiu, profesorul Alexandru Dumbrava, ii indeamna pe parinti si elevi sa paseasca cu curaj catre scoli, cu incredere in puterea lui Dumnezeu si ii asigura ca nu sunt singuri, cadrele didactice facand totul ca orele sa se desfasoare in siguranta.

„La peste 1.700 de ani de la momentul in care semnul crucii i-a aparut imparatului Constantin ca semn al victoriei, ne pregatim si noi sa razbim asupra indoielilor care ne framanta, asupra senzatiei de neputinta pe care, in ultimul an, am exersat-o parca mai mult decat oricand. Ne adunam curajul, credinta, iubirea de semeni, nadejdea ca, asemeni altor momente de cumpana, si acest moment va fi depasit cu bine. Nu vom fi singuri ci, alaturi de noi, va fi El, Hristos, cel care, pe cruce, a biruit moartea. Nu suntem singuri ci, in numele educatiei, ne dam mana elevi, parinti, dascali, autoritati, oameni care ne dorim tot ceea ce este mai bun pentru copiii nostri”, a transmis inspectorul scolar general pe site-ul ISJ Sibiu.

Alexandru Dumbrava ii sfatuieste pe elevi sa deprinda tainele invataturii, dar sa nu uite si sa se joace si sa iti faca prieteni la scoala. El atrage atentia ca exista primejdii, insa acestea pot fi depasite daca elevii se adapteaza vremurilor pe care le traim.

„Dragi parinti si elevi, va indemn sa pasiti cu curaj si incredere catre scoli. Primii, pentru a ne aduce comoara voastra cea mai de pret pentru a v-o spori. Ceilalti, pentru a invata nu doar tainele scrisului, cititului, socotitului sau o multime de lucruri interesante, ci si pentru a va face prieteni, pentru a socializa, pentru a descoperi ca, adesea, chiar si in cele mai ciudate timpuri, viata exista in jurul nostru si este plina de farmec si frumusete. Desigur, adesea sunt si primejdii care ne pandesc. Important este sa invatam sa le evitam, sa respectam regulile care ne tin in viata, sa ne respectam pe noi si pe cei din jur. Bucurati-va de experienta intoarcerii la scoala, adaptati-va la vremurile pe care le traim, invatati si nu uitati sa va si jucati. Va suntem alaturi, cel mai adesea, nu doar pentru cateva zile sau ani de scoala, ci pentru toata viata, suferind sau bucurandu-ne de drumul vostru prin viata”, a mai spus Alexandru Dumbrava.

Seful ISJ Sibiu afirma ca profesorii au facut minuni in efortul lor de redeschidere a scolilor.

„Dragi colegi, in ultimele zile, mai mult decat oricand, ati dat dovada sufletelor voastre pline de iubire si de generozitate. Mai mult decat oricand, ati stat pana la ceas tarziu in noapte pentru a gati o cale sigura celor ce vor veni la scoala. Mai mult decat oricand, ati uitat de familiile de acasa si, in fiecare unitate de invatamant, ati muncit impreuna ca niste echipe adevarate, de care sunt mandru. V-ati suflecat manecile, v-ati adunat curajul si ati facut, de foarte multe ori, minuni”, a aratat Alexandru Dumbrava.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

2 ore ago

Un individ inarmat, suspectat ca planuia sa dea foc unei sinagogi din Rouen, impuscat mortal de politistii francezi

Politia franceza a impuscat si ucis un suspect inarmat care parea ca planuia sa dea…

31 de minute ago

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape 5 ani pana in 2050. Insa batranetea va fi afectata de doua boli care iau avant

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape cinci ani pana in 2025,…

11 minute ago

Un elev in clasa a II-a, fiul unui sef de sectie de politie din Cluj, isi terorizeaza colegii, amenintandu-i ca tatal lui ii va aresta

Elevii unui liceu din Cluj si parintii acestora se plang ca baiatul in varsta de…

44 de secunde ago

Pentagonul: „Ucraina poate folosi arme din SUA doar pe teritoriul sau. Nu ne-am schimbat pozitia”

Pentagonul anunta ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilizarea de catre Ucraina…

43 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

4 ore ago