BOR se baga si peste legea privind inmormantarea persoanelor decedate de COVID-19: „Prevederi draconice si excesive”

news

Modificarea legii referitoare la inmormantarea persoanelor decedate de COVID-19, ale carei prevederi sunt ”draconice” si ”excesive”, a devenit „imperios necesara”, a afirmat, miercuri, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.

„Modificarea unei legi draconice, concepute sub presiunea izbucnirii unei epidemii si a necunoscutului care o insotea, o lege care prin urmarile ei directe afecteaza si azi, la peste un an de zile de la promulgarea ei, familiile indurerate ale celor decedati de COVID-19, care nu-i pot inmormanta pe acestia demn si conform traditiei religioase in care s-au nascut, a devenit imperios necesara”, a transmis Banescu, intr-o declaratie remisa presei.

Potrivit acestuia, reprezentantii cultelor religioase din Romania au solicitat modificarea acestei legi „excesive” si au purtat recent un dialog „fertil” cu autoritatile competente in acest sens.

„Practic, (aproape) toata lumea pare sa fi inteles necesitatea modificarii. Prelungirea asteptarii ei devine dureroasa si nu mai are in acest moment o ratiune suficienta. Umanitatea si demnitatea sunt ratiunile care trebuie sa aiba si acum ultimul cuvant”, a adaugat Vasile Banescu

Mai mult despre:

Comentarii: