Borfasii au pornit din nou atacul. Duminica, protest de amploare in Piata Victoriei pentru sustinerea DNA si depolitizarea CCR

news

Duminica va avea loc un nou protest de amploare in Piata Victoriei. Potrivit anuntului facut pe pagina evenimentului, manifestantii vor iesi in strada pentru a sustine DNA si a cere depolitizarea CCR.

CCR a admis luni sesizarea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, privind existenta unui conflict intre puterile statului, aparut in urma declansarii de catre procurorii DNA a unei anchete privind modul in care a fost elaborata ordonanta de urgenta 13. CCR a stabilit ca investigatia DNA a perturbat activitatea Guvernului.

„Reactionam la noile semnale de limitare si subordonare a unor institutii. Politizarea si numirea in functie dupa criterii si interese politice este primul motiv care ne-a scos in strada.

Daca DNA nu ar fi cercetat maniera in care OUG 13 a fost adoptata, nu am fi aflat astazi ca ministerul pentru Relatia cu Parlamentul oferise in prima faza un aviz negativ proiectului de modificare a codurilor penale, motiv pentru care sedinta a fost amanata pana la ora 21.00, pentru a fi redactat un nou aviz, de aceasta data pozitiv. Azi am aflat ca DNA a trecut peste limite in anchetarea acestui dosar.

Dar daca nu era de competenta acestei institutii, cine ar trebui sa scoata la iveala aceste nereguli si de ce nu a facut-o?

Care sunt acuzele constatate de DNA :

Disjungerea si declinarea la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, spre competenta solutionare, sub aspectul savarsirii urmatoarelor infractiuni:
– Favorizare a faptuitorului
– Prezentare cu rea-credinta, de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului (prevazuta si sanctionata de Legea 115/1999 – a raspunderii ministeriale)
– Sustragerea sau distrugerea de inscrisuri (art. 259 al.1 si 2 C.p)
– Sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri (art. 275 C.p)
– Fals intelectual”, seanunta pe pagina de Facebook a protestului de duminica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: