Borfasii au reusit sa angajaze un fost director FBI pentru a face lobby impotriva DNA: „Plan in cinci puncte”

news

Louis Freeh, fost director al Biroului Federal de Investigatii (FBI), prezinta intr-un interviu pentru revista Forbes un plan in cinci puncte pentru „restabilirea statului de drept in Romania”. Freeh conduce acum o companie de consultanta, Freeh Group International Solutions, LLC.

Interviul este realizat de Andrew Cave, care se prezinta drept specialist in „leadearship strategy”. Cave afirma ca a facut acest interviu pe fondul „escaladarii ingrijorarilor cu privire la modul in care un mecanism anti-coruptie erodeaza libertatea si restrictioneaza libertatea de exprimare”. Freeh este avocatul fugarului Alexander Adamescu, fiul milionarului Dan Adamescu.

Louis Freeh s-a arata foarte ingrijorat de existenta „protocoalelor secrete”. „Aceste protocoale secrete (…) reprezinta un acord sub acoperire pentru a inlatura statul de drept prin transformarea ofiterilor serviciilor de informatii in agenti judiciari”, a declarat fostul sef al FBI.

„Protocoalele submineaza integritatea si independenta sistemului judiciar acordand o sustinere injusta procurorilor si compromit independenta magistratilor. Protocoalele secrete au declansat o revolta justificata in Romania, in Uniunea Europeana si in Statele Unite”, mai adauga Freeh. Trebuie mentionat ca niciun oficial din UE sau SUA nu a facut referire la aceste protocoale „secrete” din Romania.

In continuare, fostul sef al FBI prezinta un plan in cinci puncte „pentru remedierea situatiei in contextul criticilor privind existenta protocoalelor secrete intre Serviciul Roman de Informatii (SRI), Parchetul General si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)”. Este o „criza grava a statului de drept”, ami sustine Freeh.

1) Un angajament ferm pentru a investiga si urmari coruptia in limitele legii, dar si in cadrul legii;

2) Facilitati pentru persoanele care au fost condamnate fara respectarea procedurilor juridice, pe baza probelor insuficiente sau nelegale sau in virtutea judecatorilor controversati mentionati in protocoale;

3) Infiintarea unei comisii independente a judecatorilor si expertilor de renume international, imputerniciti si finantati pentru investigarea protocoalelor secrete, examinarea operatiunilor Procuraturii Generale, DNA si Serviciului de informatii SRI al Romaniei si recomandari specifice pentru reforma;

4) Un angajament al Guvernului pentru identificarea judecatorilor care au fost subiecte ale „dosarelor” create prin protocoale si revizuirea acuzatiilor;

5) Crearea unor birouri de responsabilitate profesionala pentru Procurorul General, DNA si SRI pentru a examina plangerile impotriva acestor agentii si a ofiterilor lor si a stabili standarde adecvate de conduita si responsabilitate.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: