Borfasii continua lupta cu „statul paralel” – Iordache sare in ajutorul lui C.P.Tariceanu

news

Florin Iordache, presedinte al Comisiei de modificare a pachetului de legi in justitie spune ca ar fi oportuna infiintarea unei comisii de Adevar si Reconciliere, asa cum anunta Calin Popescu Tariceanu, aceasta putand fi constituita in sesiunea urmatoare.

“Trebuie sa discutam. Poate fi oportun, de ce nu? Orice este oportun in tara aceasta. Normal, daca s-au facut abuzuri trebuie vazut cine a facut si cum le-a facut”, a declarat Florin Iordache, pentru MEDIAFAX, despre propunerea lui Tariceanu de a infiinta o Comisie pentru Adevar si Reconciliere care sa dezvaluie abuzurile din justitie.

Iordache a precizat ca poate fi infiintata din sesiunea parlamentara urmatoare.

Presedintele Senatului a anuntat luni ca declansarea procedurii de infrigement la adresa Romaniei pe Directiva UE privind prezumtia de nevinovatie este un moment zero pentru societatea noastra, transmitand ca o solutie este infiintarea unei comisii parlamentare, Comisia pentru Adevar si Reconciliere.

„O Comisie pentru Adevar si Reconciliere – asa cum a existat si in alte tari unde abuzurile au devenit, la un moment dat, un mod curent de operare – este o solutie pentru a afla adevarul si a incepe procesul de repunere a justitiei in cadrul democratic firesc. Tocmai pentru ca vrem sa punem capat „statului drepti” si spectacolului catuselor, cred cu tarie ca activitatea acestei comisii trebuie sa porneasca de la un principiu fundamental: toti oamenii din justitie si servicii care ies public si ofera informatii despre abuzurile generate de protocoale nu vor avea de suferit. Sunt sigur ca multi procurori sau judecatori au actionat sub presiune, nu din proprie initiativa, iar scopul este sa curatam sistemul, nu sa incepem o vanatoare de oameni”, transmite Calin Popescu Tariceanu.

Gorghiu, despre Comisia pentru Adevar: Daca facem cu rezultat stiut dinainte, nu am rezolvat nimic

Alina Gorghiu,senator PNL, membru Comisia speciala pentru Legile justitiei, spune, referitor la posibilitatea infiintarii unei Comisii pentru Adevar, care sa se ocupe de abuzurile din justitie, ca daca aceasta este facuta in interesul unora si are rezultatul cunoscut de la inceput, nu rezolva nimic.

„In opinia mea domnul presedinte Tariceanu a gresit pentru ca a reluat teza domnului Basescu de acum un an, referitoare la momentul zero. La Basescu momentul zero era o gratiere larga, sa nu uitam! De aceea nu am incredere in aceasta interventie care foloseste prezumtia de nevinovatie ca argument pentru momentul zero. In realitate putem sa facem cate comisii doreste domnul Tariceanu. Sau domnul Dragnea! Dar daca le facem cu rezultatul stiut inca dinainte de infiintare, nu am rezolvat cu nimic problema de sistem, structurala, nu am servit interesul public, ci doar interesul personal al unora”, a declarat Alina Gorghiu, pentru MEDIAFAX.

Alina Gorghiu spune ca si celelalte comisii speciale au avut efect zero.

„Comisii legate de alegerile din 2009, cea pentru pedepsirea sefului SPP, cea pentru arhiva SIPA! Rezultate? Zero! De ce? Pentru ca au fost doar orgolii politice si mize mici ale celor din PSD-ALDE! Pentru transpunerea unei directive nu ai nevoie nici de multa creativitate, nici de mult efort. Ci de respectarea in litera si spiritul ei a textului directivei, in termenul obligatoriu, a mai declarat Gorghiu pentru MEDIAFAX.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: