Borfasii par ca s-au potolit. Tariceanu anunta ca nu este de acord cu suspendarea lui Iohannis: „Vreau sa nu fie tensiuni politice”

politica

Calin Popescu Tariceanu, presedintele ALDE, a declarat, duminica, intrebat in legatura cu raspunsul pe care trebuie sa il dea presedintele cu privire la revocarea Laurei Codruta Kovesi, ca spera ca Iohannis sa stie ca statul de drept inseamna emiterea acelui decret.

„Eu nu vreau ca acest moment, in contextul foarte dificil al deciziei CCR care il obliga pe presedinte sa o revoce pe sefa DNA sa se transforme intr-un razboi mai amplu. Eu cred ca presedintele isi va da seama ca statul de drept, pe care e obligat sa il apere, presupune un singur lucru si anume sa semneze decretul de revocare. Dincolo de chestiunea aceasta, poate unii o sa interpreteze in fel si chip. In 2019 avem preluarea presedintiei Consiliului UE. Sase luni de zile ochii Europei vor fi atintiti catre noi si vreau sa nu fie tensiuni politice, de aceea contez pe o decizie in care aceasta de criza sa se incheie cat mai rapid”, a declarat, duminica, Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax.

Intrebat daca s-a discutat in coalitie un termen in care este asteptat raspunsul lui Klaus Iohannis privind revocarea, Taricenanu a raspuns: „N-am discutat, dar un termen rezonabil nu poate fi decembrie”.

Comentarii: